TOM BLIR OVE: Tom Hanks trer inn i rollen som den gretne, gamle gubben Ove.

TOM BLIR OVE: Tom Hanks trer inn i rollen som den gretne, gamle gubben Ove. Foto: Charles Sykes AP

Tom Hanks spiller hovedrollen i den amerikanske versjonen av «En mann med navn Ove»

Den svenske forfatteren Fredrik Backman sier han er overveldet over at superstjernen skal spille hovedrollen i filmen basert på suksessromanen hans.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den svenske spillefilmen kom i 2015 og er basert på Fredrik Backmans roman fra 2015. Den er også satt opp som teaterforestilling i Norge med Sven Nordin i hovedrollen.

Nå er det Hollywood som setter sitt preg på historien om den gretne, gamle gubben som vil ta livet av seg for å gjenforenes med kona i graven.

Meryl Streep og Tom Hanks: Sammen på film for aller første gang

Tom Hanks er blant annet kjent som professor Robert Langdon i filmatiseringene av Dan Browns romaner.

– Å få gjøre denne filmen med Tom Hanks, som er en av verdens mest begavede og etablerte skuespillere, der han spiller hovedrollen, gir oss de aller beste forutsetningene for å enda en gang underholde og berøre verden over, sier Fredrik Wikstrøm Nicvastro i SF Studios i en pressemelding.

Husker du? Tom Hanks etterlyser kvinnelig student

Det er SF Studies som skal produsere filmen sammen med Hanks eget produksjonsselskap «Playtone». De produserte også den svenske filmatiseringen.

– Jeg er overveldet og dypt hedret over denne interessen, sier forfatteren i pressemeldingen.

Teateranmeldelse: «En mann ved navn Ove»

Filmen er en av flere internasjonale satsinger for SF Studios. Den siste var filmen «BORG» som handlet om Björn Borg og hadde Shia LaBeouf på rollelisten.

Boken «En mann ved navn Ove» ble oversatt til 43 språk og lå på førsteplass på New York Times bestseller-liste. Den har ligget på listen 77 uker på rad.

Se også: Plutselig dukker Tom Hanks opp:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder