SE OG HØR-TAP: Redaktør Odd Johan Nelvik hilste på skuespiller Andrine Sæther og artist Lars Lillo-Stenberg da ankesaken mellom Se og Hør og de to startet i Borgarting lagmannsrett i Oslo i januar i år. Foto: Scanpix

Se og Hør tapte bryllupssak - igjen

Nelvik vil anke til Høyesterett

(VG Nett) Se og Hør er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther etter å ha trykket bilder fra parets bryllup sommeren 2005.

  • Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Borgarting lagmannsrett har også pålagt Se og Hør, Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik, fotograf Morten Krogh og journalist Anders Stavseng å betale saksomkostningene på 120.000 kroner, melder NTB.

Se og Hør tok avstandsbilder da paret giftet seg i strandsonen på Tjøme sommeren 2005. Bildene dukket opp i Se og Hør tre dager senere og Lillo-Stenberg og Sæther mente de var et brudd på privatlivets fred - og gikk til sak mot bladet.

Andre runde

Ukebladet tapte første runde av søksmålet da saken ble behandlet i Oslo tingrett. Kjendisparet fikk der medhold og ble tilkjent en samlet erstatning på 150.000 kroner.

- Noe er ødelagt. Se og Hør tok de bildene som vi skulle hatt privat og hegnet om. Hvis Se og Hørs sjefredaktør Odd Johan Nelvik mener at dette ikke er privat, så forstår ikke jeg hva det vil bety, sa Andrine Sæther under sin forklaring i Lagmansretten i januar ifølge NTB.

Paret hadde fått spørsmål fra flere andre medier på bryllupsdagen, men var blitt respektert for ønsket om at vielsen på skjæret skulle være privat.

- Hadde vielsen skjedd inne på eiendommen til pensjonatet der festen skulle være, ville saken stilt seg annerledes. Da ville vi ikke tatt bilder, sa Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik i Lagmannsretten.

- Anker

Nå sier Nelvik til Seher.no(ekstern link) at ukebladet vil ta saken videre.

- Jeg kan allerede nå slå fast at dommen vil bli anket til Høyesterett. Flertallets begrunnelse for å dømme vår omtale av et storslått friluftsbryllup i strandsonen er meget svak og kan ikke bli stående. Dette er ikke riktig juss, sier han.

Ifølge Seher.no ble Se og Hør dømt med en mot to fagdommere i Lagmannsretten.

- Jeg synes mindretallet gir en meget solid begrunnelse for at vår reportasje ikke er krenkende og at et slikt spektakulært bryllup på offentlig område må kunne omtales uten samtykke fra de som gifter seg. Jeg er enig i rettens mindretall i denne begrunnelsen, sier Nelvik.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder