FORÅRSAKER ENDRINGER I SKOLEPLANEN: Justin Bieber-konsertene gjør at man i Ålesund har valgt å fremskynde tentamen i norsk. Foto: Wenn.com

Flytter tentamen på grunn av Bieber

Det kanadiske tenåringsidolet har forsårsaket endringer i skoleplanen for alle ungdomsskolene i Ålesund.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Barna som går på de fem ungdomsskolene i vestlandsbyen får fremskyndet norsktentamen sin fra 16. og 17. april til 10. og 11. april, skriver TV2.

Grunnen er Justin Bieber-besøket i Oslo, tre konserter mange unge sunnmøringer har tenkt seg på.

- Veldig mange elever meldte at de ville dra på konsert. Vi fant ut at i stedet for å kjøre en prinsippsak så flyttet vi tentamen, sier rektor Roar Åsen ved Blindheim ungdomsskole i Ålesund til TV2.no.

Skolen han er rektor ved har 135 elever som blir berørt. Saken ble diskutert allerede før jul, sier Åsen til TV2.

Jon Isebakke er rektor ved Engebråten skole, den største ungdomsskolen i Oslo. Han påpeker at reiseveien ikke er like lang som for barna fra Sunnmøre, men sier hans skole ikke har vurdert å flytte tentamen.

- Ikke i utgangspunktet. Hvis det er noe som er veldig viktig for elever og vi kan ta hensyn til det, så gjør vi vurderinger, sier Isebakke til VG.

- Men det er et planlagt arrangement i skolens regi på kveldstid, om unge og rus som krasjer med Bieber. Det holder vi på, og endrer ikke tidspunkt. Selv om det har vært forespørsler.

Bieber kommer til Oslo for å spille tre konserter senere denne måneden. Sikkerhetsopplegget er omfattende, og har allerede vært planlagt i lang tid.

SE VIDEOENE FRA JUSTIN BIEBERS FØRSTE NORGESBESØK:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder