PAPPA BETALER: Dagen etter bryllupet dro brudeparet til Fiji. Her blir de applaudert av det svenske folket som hadde samlet seg - og kung Carl Gustaf. Foto:Jonathan Nackstrand,Afp

Kungahuset betaler selv for luksus-bryllupsreisen

Nygifte prins Carl Philip og prinsesse Sofia feirer kjærligheten på nydelige Fiji, men det er ikke billig: Det skal nemlig koste over 40.000 kroner natten.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De nygifte kastet ikke bort tiden etter å ha festet til langt på natt i det storslåtte bryllupet i Stockholm 13. juni. Da lillesøster Madeleine fødte lille prins Nicolas Paul Gustaf mandagen etter, var Carl Philip og Sofia allerede på vei fra Los Angeles til Fiji - hvor de har fått en privat øy til rådighet.

Kongefest: Slik var prinseparets bryllupsfest

Den svenske avisen Expressen skriver at paret kan nyte sol, bading og dykking i fargerike korallrev, men at denne luksusen har en stiv pris:

En natt skal ifølge dem koste 45.000 kroner, og det vil si litt over 300.000 kroner per uke – hvis de da betaler full pris, noe avisen understreker at de ikke kjenner til.

Det er en sum som kan få svensk skattebetalerer til å gispe, men Kungahuset er klar i sin tale:

– Bryllupsreisen betales privat, sier informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

Var forberedt: Märtha og Ari på bryllupsreise med koffert full av cash

Selv om prinsen og prinsessen nå nyter sine hvetebrødsdager, leverte Slottet inn navneendringsskjema på deres vegne til den svenske skatteetaten.

På skjemaet ber de nygifte sammen om at de fra nå av skal bære det samme etternavnet, nemlig Bernadotte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder