POPULÆR: Cilla Black poserer her under British Academy Television Award i London, hvor hun i mai i fjor vant spesialpris.
POPULÆR: Cilla Black poserer her under British Academy Television Award i London, hvor hun i mai i fjor vant spesialpris. Foto:JONATHAN SHORT,AP

Sangerinne og TV-stjerne Cilla Black er død

RAMPELYS

Den britiske sangerinnen og TV-stjernen Cilla Black døde i sitt spanske hjem denne helgen. Hun ble 72 år gammel.

Publisert: Oppdatert: 02.08.15 15:30

Det bekrefter spansk politi til The Telegraph.

– Vi avventer fremdeles obduksjonsrapport, men til nå peker alt mot at hun har dødd av naturlige årsaker, sier en politimann til den engelske avisen.

Politikilder avisen har vært i kontakt med sier at dødsfallet trolig har skjedd i løpet av natten, og at Black hadde ankommet Spania sammen med en av sine tre sønner for bare noen dager siden. Ifølge avisen skal stjernen ha lidd av blant annet slitasjegikt.

Kjent stjerne

Cilla Black var en kjent og yndet TV-stjerne og sangerinne. Hennes pikenavn var Priscillia Maria Veronica White og hun ble født 27. mai 1943. Hun var en av Liverpools største artister, like etter The Beatles.

Det var også manageren til det legendariske bandet som hjalp henne igang med karrieren. Hun har gjennom årene toppet flere hitlister med låter som «You're My World», «Anyone who had a heart» og «Alfie».

Fra slutten av 60-tallet var Cilla mer populær på TV-skjermen. Hun var kjent for blant annet showet Surprise Surprise, hvor hun var vertinne.

Etterlater tre barn

Hun var i 30 år gift med sin manager Bobby Willis, som i 1999 døde av lungekreft, bare 57 år gammel. Stjernen etterlater seg tre barn og to barnebarn.

Her kan du lese mer om