MANGEMILLIONÆR: Joan Rivers døde 4. september i en alder av 81 år. Torsdag ble testamentet til komikerlegenden kjent. Foto:Lionel Cironneau,Ap

Datteren fikk ansvaret for Joan Rivers millionformue

Komikerlegenden Joan Rivers gir sin estimerte formue på 150 millioner amerikanske dollar til familie venner og veldedige organisasjoner.

  • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over fem år gammel

Det kommer frem i Rivers testamente, skriver New York Posts Page Six.

Joan Rivers døde 4. september, i en alder av 81 år, av det rettsmedisineren i New York kalte «en forutsigelig komplikasjon» ved en medisinsk behandling.

Ifølge Daily Mail oppnevnte Rivers sin eneste datter, Melissa Rivers, som forvalter av testamentet, og i rettsdokumentene kommer det frem at det er datteren som får i oppgave å delegere formuen mellom familie, venner og veldedige organisasjoner.

Siden Rivers formue er i en stiftelse, er det uklart hvor mye hun har delegert til sine etterlatte familiemedlemmer og venner, men datteren Melissa, barnebarnet Edgar Cooper Endicott, og søsterens barn Caroline og Andrew Waxler er forventet å motta arv, ifølge Daily Mail.

Videre skriver avisen at komikerens assistenter Jocelyn Pickett og Sabrina Lott Miller, og hennes tidligere pressetalsmann Scott Currie vil motta penger.

En sum vil også bli donert til veldedige organisasjoner som komikeren var spesielt opptatt av, blant annet organisasjonen for førerhunder til blinde i California.

Fikk kritikk

I etterkant av komikerns bortgang ble legene ved sykehuset Yorkville Endoscopy i New York anklaget for å ha begått en rekke feil, deriblant ikke på vise Rivers forverrede vitale tegn under prosedyren. Kritikken kom i en rapport fra det amerikanske helsedirektoratet, ifølge BBC.

Under undersøkelsen fikk Rivers hjertestans, og ble fraktet til Mount Sinai-sykehuset hvor hun ble holdt kunstig i live i flere dager før hun døde.

Propofol er et korttidsvirkende intravenøst anestesimiddel som blir brukt til narkose ved medisinske inngrep. Det er det samme stoffet Michael Jackson hadde en høy konsentrasjon av i blodet da han døde, og en norsk lege fortalte da at medikamentet ikke skal brukes utenfor sykehus.

I forkant av slike operasjoner som Rivers gjennomgikk er det vanlig å undertegne en erklæring, for å bekrefte at de forstår risikoen. Men ifølge rapporten var det ikke gitt medisinsk samtykke for de prosedyrene som ble utført.

I tillegg til å påpeke at legene ikke oppdaget Rivers forverrede vitale tegn under prosedyren, skriver avisen at etterforskerne også bemerket at en lege tok selfie med komikeren uten hennes samtykke mens hun var i narkose.

Flere artikler

  1. Joan Rivers obduksjonsrapport er klar: Døde av oksygenmangel til hjernen

  2. Joan Rivers' datter saksøker sykehus

  3. Etter «The Fast and the Furious»-stjernens død: Meadow Walker oppretter stiftelse til farens ære

  4. Varsler enorme inntekter for hertugparet: – Ekstremt attraktive

  5. Milliardær-datter (15) døde i ulykke

  6. Mor tiltalt for drap på datter: Hevdet hun hadde uhelbredelig sykdom

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder