MISTET EN VENN: Den notoriske radioverten Howard Stern er i sorg etter at en av hans faste og mest berømte innringere til showet hans, Eric «The Actor» Lynch, døde i helgen. Foto:Evan Agostini,Ap

Howard Stern sørger over død showstjerne

Den amerikanske radioverten Howard Stern er i dyp sorg etter at hans kanskje mest kjente og trofaste innringer til showene hans, Eric «The Actor» Lynch, døde i helgen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

DØD: Eric «The Actor» Lynch ble en kjent figur over hele USA gjennom sine hyppige og ofte grove utskjellinger og meninger i faste telefonsamtaler inn til Howard Sterns radioshow - et show som på det meste har hatt tyve millioner lyttere. Foto:Jonny Fratto,Ap

Eric Lynch, som var kortvokst og avhengig av rullestol, ble 39 år gammel. Han insisterte på å kalle seg Eric «The Actor» etter først å ha hatt kallenavnet Eric «The Midget».

Lynch var en del av Howard Sterns såkalte «Wack Pack» – en gruppe faste innringere til Sterns radioshow som fikk navnet fordi disse menneskene – ifølge Stern selv – ikke forsto hvorfor de var morsomme.

Eric «The Actor»s mange hemningsløse inn- og utfall via telefonen gjorde han til en av Howard Sterns favoritter.

Stern selv var i helgen i dyp sorg over vennens dødsfall.

– Jeg bare elsket den fyren. Han var en av de beste Stern-innringerne noensinne, uttalte radiovert-stjernen etter nyheten om Erics dødsfall.

I løpet av helgen strømmet det også inn kondolanser fra flere amerikanske kjendiser som gjennom årene har latt seg begeistre av Eric «The Actor»s verbale krumspring, deriblant talkshow-kongen Jimmy Kimmel.

Skuespilleren Zac Efron var også en av mange som hyllet den lille, store radiostjernen.

Eric «The Actor» Lynch ringte først inn til Howard Stern i 2002 for å skjelle ut radioverten, og ble raskt en fast gjest i showet.

Ifølge TMZ var det hans mangeårige manager Johnny Fratto som offentliggjorde den triste nyheten. Fratto kunne meddele at Eric «The Actor» døde på sykehuset med venner og familie rundt seg, etter at han dagen i forveien hadde fått hjerteproblemer.

– Det jeg elsket med han var hvordan de fleste i Erics tilstand ville ha vært bitter, men Eric elsket livet – han elsket showbusiness, sier Howard Stern.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder