MYE HUD: Grace Jones på scenen i Manchester på søndag. Foto: PA Photo,

Stiller hun slik på scenen i Bergen?

Grace Jones har kanskje nådd pensjonistalder, men i helgen
stilte hun likevel toppløs på scenen i England. Torsdag spiller 67-åringen i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er på festivalen Bergenfest at artisten skal opptre denne uken. Det blir Grace Jones’ første konsert i Norge på mange år, og første gang noensinne i vestlandshovedstaden.

Kroppsmaling

HETTE: Det er ikke bare på scenen Grace Jones har for vane å kle seg litt utenom det vanlige. Her fra en fest i 2006. Foto:Paul Hawthorne,AP

Den eksentriske artisten har holdt det gående i snart 40 år, men skal man dømme etter sceneantrekket hun stilte opp i da hun opptrådte på den britiske festivalen Parklife i Manchester på søndag, er hun fremdeles full av ungdommelig mot.

I hvert fall er hun ikke redd for å vise frem kroppen.

Les også: Kanye West overrasket festivaldeltagere

Grace Jones var nemlig iført en noe spesiell kreasjon, som på mange måter minnet om et slags stammekostyme fra bushen i Afrika. Det var bastskjørt, kroppsmaling og bare bryst.

Ifølge avisen Daily Mail ble antrekket godt tatt imot av de mange tusen tilskuerne.

Men før hun viste frem både kroppsmaling og bryster kom hun ut på scenen i en svart, fotsid kåpe med en gullmaske med svarte fjær foran ansiktet.

Bond-pike

Det er uklart om hun vil stille i samme scenekostyme når hun torsdag spiller på Plenen i Bergen, men det er all mulig grunn til å tro at de som har billetter uansett kan vente seg noe utenom det vanlige.

JAMES BOND: Grace Jones her avbildet sammen med Roger Moore og Tanya Roberts under innspillingen av James Bond for 30 år siden. Foto:Alexis Duclos,Ap

Ifølge den britiske avisen byttet hun antrekk flere ganger.

Grace Jones er opprinnelig født på Jamaica. 13 år gammel flyttet hun med familien til byen Syracuse i delstaten New York i USA.

Hun har en lang karriere som sanger, modell og skuespiller. Blant annet spilte hun i James Bond-filmen «A View to a Kill» i 1985. Der spilte hun mot Roger Moore, som var selveste James Bond, og Christopher Walken, som spilte skurken Max Zorin.

Ifølge Wikipedia jobber Jones for tiden med et nytt album. I april i fjor kom en deluxe-versjon av hennes 80-tallsalbum Nightclubbing.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder