Gleden var stor blant «Twin Peaks»-fans da det ble kjent at den amerikanske regissøren David Lynch ville regissere ni nye episoder av serien, nesten et kvart århundre etter første sesong. Nå er det klart at Lynch hopper av prosjektet. Foto:Marius Knutsen,VG

David Lynch dropper «Twin Peaks»

Den amerikanske stjerneregissøren David Lynch vil likevel ikke regissere en ny sesong av kultserien «Twin Peaks».

Artikkelen er over fire år gammel

Lynch regisserte sammen med Mark Frost de to første sesongene av serien på 1990-tallet. Han understreker via Twitter at TV-kanalen Showtimes gjenopplivingsprosjekt ikke nødvendigvis er dødt uten ham.

– Men etter ett år og fire måneders forhandlinger har jeg forlatt prosjektet, fordi det ikke er nok penger til å lage manus på en slik måte som jeg følte at det burde lages, skriver han blant annet.

Showtime har ikke kommentert Lynchs avhopp. Ni nye episoder av den amerikanske kultserien skulle etter planen spilles inn i år med en handling lagt til vår tid. Premieren var varslet i 2016 i forbindelse med 25-årsjubileet, og Lynch og Frost skulle skrive og produsere samtlige episoder, mens Lynch skulle ha regien.

Handlingen i den opprinnelige utgaven er lagt til småbyen Twin Peaks, dit FBI-agenten Dale Cooper, spilt av Kyle MacLachlan, kommer for å oppklare drapet på tenåringen Laura Palmer. Fra før er det kjent at MacLachlan ville vende tilbake til sin evige rolle som Dale Cooper.

VG besøkte innspillingsstedene til den originale «Twin Peaks» utenfor Seattle i 2008. Les saken og se alle bildene her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder