SELGER CASAMIGOS: Sammen med kompisene Rande Gerber og Michael Meldman selger George Clooney tequila-firmaet Casamigos til alkohol-giganten Diageo. Foto: Bertrand Guay AFP

George Clooney selger tequila-firma for en milliard dollar

Tequilaen skulle egentlig aldri ut i offentligheten.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Onsdag annonserte alkohol-firmaet Diageo at de kjøper opp tequila-firmaet til George Clooney, Rande Gerber og Michael Meldman, skriver CBS News.

Skulle være privat

Clooney og Gerber kom opp med ideen om å lage sin egen tequila i Mexico. Til CNBC fortalte Gerber at de etter flere måneder med tequila-smaking fant ut at de skulle lage sin egen type, etter forslag fra Clooney selv.

– Når du er i Mexico drikker du mye tequila. Etter noen måneder med å prøve ulike tequila-typer, sa George til meg «hvorfor ikke bare lage vår egen? En som er perfekt for oss», forteller Gerber.

De fant derfor en meksikansk destillatør, og brukte to år på å finne riktig smak. Casamigos, som løst oversatt betyr «hus av venner», var imidlertid ikke ment for offentligheten. Det skulle endre seg da kompisene hadde bestilt over tusen flasker i løpet av to år.

De fikk beskjed av destillatøren at de måtte få lisens for tequilaen og gjøre det på riktig måte. Casamigos ble derfor tilgjengelig for publikum i 2013, og Michael Meldman ble med på laget.

Skal fortsatt være involvert

Nå selger altså trioen selskapet til alkohol-giganten Diageo, som eier merker som Smirnoff, Johnnie Walker og Cîroc (som P. Diddy tidligere hadde en eierandel av).

Les også: P Diddy topper årets rikeste kjendis-liste

Prislappen er på 700 millioner dollar pluss 300 millioner for merkevarens ytelse de neste ti årene. Det tilsvarer omtrent 9.5 milliarder norske kroner.

– Vi kommer fortsatt til å være en like stor del av Casamigos. Vi starter med en shot i kveld. Kanskje to, skriver Clooney i en epost til CBS.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder