I HOLLYWOOD: Espen Sandberg og Joachim Rønning er her avbildet på Four Seasons Hotel i Beverly Hills i forbindelse med «Kon-Tiki» sin Oscar-nominasjon. Foto: Andreas Ihlebæk

Disney utsetter norsk Hollywood-film

Hollywood-filmen til de norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg går ikke som planlagt. Nå er filmen utsatt på grunn av trøbbel med manus.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

De norske «Kon-Tiki»-regissørene jublet da det i mai ble kjent at de skulle lage den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen der selveste Johnny Depp har en av hovedrollene.

Ifølge Disney skulle sjørøverfilmen ha en premieredato i 2015, men nå bekrefter en av filmens produsenter, Jerry Bruckheimer, at filmepremieren utsettes til 2016 på grunn av trøbbel med manus.

- Vi har et tidlig utkast som alle elsker, men manuset er ikke ferdig, sier Bruckheimer til Hollywood Reporter.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med hverken Rønning eller Sandberg.

Utsettelsen kommer rett etter at Disneys storsatsning «The Lone Ranger» floppet i sommer. Produsenten innrømmer til nettstedet at filmens endelige prislapp er en medvirkende årsak til utsettelsen.

- Det er mange faktorer som spiller inn. Vi vil ha et manus og budsjett alle er med på. Å skape et perfekt manus er alltid vanskelig, og etter i sommer er alle mer påpasselige, sier han til det amerikanske nettstedet.

JACK SPARROW: Det er naturligvis Johnny Depp som skal spille hovedrollen som sjørøverkapteinen Jack Sparrow i filmen. Foto: AP


Dette er ikke første skjæret den norske sjørøverskuten møter i sjøen. For i midten av august ble det kjent at budsjettet ble kuttet, fordi Disney måtte spare et sted mellom 900 millioner og 1,1 milliard kroner det neste kvartalet.

Rønning og Sandberg har fortsatt et budsjett på over 200 millioner dollar, 1,17 milliarder kroner, så den norske regissørduoen skulle likevel ha mer enn nok til både saltmat og søtmat, penger og gull.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder