KREFTSYK: Det ble tidligere i år kjent at komiker Christine Koht har fått kreft. Foto: Annemor Larsen/VG

Christine Koht (51) innlagt med alvorlig leverbetennelse

I podkasten «Koht vil leve» kommer det fram at Koht er innlagt med en svært alvorlig og potensielt dødelig leverbetennelse.

I dagens episode av A-Magasinet-podkasten fortelles det at den folkekjære komikeren har fått oppblussing av leverbetennelse.

– Jeg har vært innmari dårlig de siste dagene, ikke sant. Jeg ble akuttinnlagt igjen. Nå er leverprøvene så høye igjen, sier Koht gråtkvalt fra et telefonopptak.

30. januar skrev VG at Koht var kreftsyk og at hun måtte kansellere alle forestillinger.

Komikeren skal ha en sjelden form for føflekkreft, som ikke kan kureres med stråling eller cellegift. Koht behandles derfor med immunterapi.

Behandlingen har gjort kreftsvulstene mindre, avsløres det i dagens episode. Leverbetennelsen Koht har hatt over en lenger periode, har imidlertid blitt forverret.

les også

Christine Koht (51) er kreftsyk

I podkasten sier overlege Karin Sem ved Tønsberg sykehus at om leverbetennelsen blir verre, kan den være dødelig.

– Det er grunn til bekymring over leveren hennes, den må vi passe godt på. Den er farlig. En sånn leverbetennelse kan være veldig vrien. Hvis vi ikke får den til å snu, kan det være en dødelig bivirkning, sier hun.

Koht blir 52 år 19. mai, og hun sier i podkasten at hun så inderlig vil feire den.

les også

Kreftsyke Christine Koht: - Jeg følte at noe var galt

I podkasten kommer det også fram at leverbetennelsen har gjort komikeren svakere, og at medisinene som tidligere har fungert, ikke gjør det lenger.

51-åringen blir undersøkt av Radiumhospitalets immunterapieksperter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder