STOLT PAPPA: Prins Daniel var tydelig rørt da han fortalte om sin nye datter. Foto: Scanpix Foto: Scanpix Foto: Aftonbladet Foto: Scanpix

En stolt pappa Daniel: - Vi har fått en veldig søt prinsesse

- Daniel var veldig støttende, sier overlegen

(VG Nett) En rørt prins Daniel (38) viste med hendene hvor stor hans og kronprinsesse Victorias (34) nyfødte datter er.

  • Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Torsdag morgen ble kronprinsesse Victoria og prins Daniel foreldre til en liten prinsesse. Barnets kjønn har hittil vært ukjent, men det er nå klart at den nye tronarvingen er en prinsesse.

Klokken 07.00 møtte en stolt pappa Daniel pressen for å fortelle om nattens store hendelse.

- I morges klokken 04.26 ble det født en 51 centimeter lang og 3280 gram tung veldig søt prinsesse, sa prins Daniel mens han viste med hendene hvor stor sin nyfødte datter er.

Daniel fortalte også at han selv klipte navlestrengen på datteren.

- Når jeg gikk fra rommet lå den lille prinsessen på sin mors bryst og så ut til å ha det veldig koselig. Det var veldig vanskelig å rive seg løs, fortsatte Daniel.

SEND DIN GRATULASJON HER!

Den nybakte faren fortalte også at kronprinsesse Victoria har det veldig bra etter fødselen. I tillegg ba han om ro til å pleie sitt nye familiemedlem.

- Moren har det veldig bra. Det har vært en utrolig spesiell natt. Nå har vi et behov for å få litt rom til å bare være oss, vår lille familie. Det håper jeg dere respekterer, sier prinsen.

BILDESPESIAL: Se bildene fra sykehuset her

En overlege på barselavdelingen fortalte dessuten at prinsen og kronprinsessen har samarbeidet godt under fødselen.

- Daniel var veldig støttende hele veien, sa han til Atfonbladets live TV-sending.

FORELDRE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel har blitt foreldre for første gang. Foto: Scanpix

En representant for sykehuset fortalte også om en svært lykkelig kronprinsesse Victoria.

- Hun er strålende lykkelig. Fødselen gikk fint og ganske fort. Vi var et lite team som tok imot barnet, sa han til svensk TV.

Fikk dere også et barn i dag?Send inn bilde her!

Navnet på den lille prinsessen er ennå ikke klart, men svenskene venter nå i spenning på hva den lille skal hete. Inntil kjønnet ble klart brukte flere svenske medier «Baby Bernadotte» som navn på babyen.

Navnet offentliggjøres fredag eller lørdag.

Kongeekspert Kjell Arne Totland er svært glad på kronprinsesseparets vegne.

- Hurra - en liten prinsesse! Grattis Victoria og Daniel og grattis Sverige! Til de lykkelige nybakte foreldre sier jeg bare: Til lykke og lykke til, sier Totland til VG Nett.

Kronprinsesse Victoria forlot 00.20 i natt Haga slott i sin private bil, tett fulgt av to biler fra det svenske sikkerhetspolitiet.

Ti minutter senere ankom følget sykehuset «Karolinska», rett nord for Stockholm, der de ble mottatt av leger fra fødselsavdelingen.

Kronprinsesse Victorias termin var egentlig ikke før i mars, men mediene har lenge spekulert i om babyen ville komme allerede i februar.

Det var i august ifjor at det ble kjent at paret ventet sitt første barn.

VG Nett kommer tilbake med mer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder