KLAR FOR MER NORGE: Jerry Seinfeld åpner likeså godt hele sin nye komiturné i Norge og var full av lovord om oss da VG møtte han på hjemmebane i New York tirsdag denne uken. Foto: Pontus Hook / VG

KLAR FOR MER NORGE: Jerry Seinfeld åpner likeså godt hele sin nye komiturné i Norge og var full av lovord om oss da VG møtte han på hjemmebane i New York tirsdag denne uken. Foto: Pontus Hook / VG

Seinfeld har rammet inn Norge-anmeldelse

NEW YORK (VG) Komiker Jerry Seinfeld (57) ble så begeistret over responsen han fikk etter forrige norgesbesøk at han har fått oversatt og rammet inn en av anmeldelsene.

Isabelle Ringnes
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VG møter komikerlegenden på en av New Yorks mest kjente standupklubber, Gotham Comedy Club, i forbindelse med hans nye komiturné, som 9. mai tar turen innom Vestlandshallen i Bergen.

- Jeg hadde en så fantastisk opplevelse i Norge sist, det er derfor jeg vil tilbake. Det var så herlig. Jeg gleder meg svært mye. Hele turneen starter i Norge, sier Seinfeld til VG.

FAMILIEMANN: Jerry er gift med matskribenten Jessica og sammen har de tre barn. Foto: AP

Bilder av en ung og lovende Seinfeld fra åttitallet pryder lokalets vegger, mens det er en betydelig eldre og roligere mann som møter oss i gangen.

Seinfeld, iført jeans, blå blazer og svarte joggesko fra Nike, smiler varmt og uttrykker selvsikkert at han er glad for at vi er her før vi får sjansen til å introdusere oss.

- Du ankommer Norge i en spesiell tid, midt oppi den pågående rettssaken mot Anders Behring Breivik?

- Jeg var faktisk ikke klar over at rettssaken var i gang, jeg trodde det kom til å bli en svært kort rettssak, svarer han overrasket.

- Men det var jo fantastiske nyheter, sier han sarkastisk og legger til:

- Jeg skjønner ikke hvorfor man må ha en rettssak mot han en gang.

Stjernekomikeren, som i over 10 år dominerte amerikansk TV med sitcomen «Seinfeld», forteller at han fulgte nyhetsbildet rundt terrorhandlingene nøye i sommer.

- Du må bare gjøre det du kan gjøre. Og klarer du det så føler du kanskje at du har gjort en ekstra god gjerning for å lysne folks humør, sier Seinfeld på spørsmål om hvordan det blir å underholde i «mørke tider».

Les mer om hva Jerry Seinfelds tanker om 22. juli, hvorfor han elsker Norge og årets presidentvalg i dagens papirutgave av VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder