GODT GIFT: – Jeg fikk mange tekstmeldinger og brev fra damer underveis i serien. Jeg valgte det som så best ut, og det viste seg å stemme, sier han om kona Irene.
GODT GIFT: – Jeg fikk mange tekstmeldinger og brev fra damer underveis i serien. Jeg valgte det som så best ut, og det viste seg å stemme, sier han om kona Irene. Foto: Tore Berntsen

17 år senere: Slik gikk det med «Campingliv»-Gøran

RAMPELYS

Husker du Gøran Hellum (44) fra Rælingen som ble rikskjendis etter deltagelsen i «Campingliv» på NRK? Gøran har ikke vært på Larkollen camping på 11 år, men nå vender han tilbake - og til TV-skjermen.

Betalt innhold
Publisert: Oppdatert: 06.04.18 11:49

Gøran Hellum ble rikskjendis over natten da han deltok i reality-serien «Campingliv» på NRK i 2001. Over åtte episoder fulgte vi ti av gjestene på Larkollen camping gjennom en hel sommer. Serien hadde på det meste over 700 000 seere. I 2002 vant serien en pris på Gullruten for beste dokusåpe.

Nå, 17 år senere gjør Hellum comeback som TV-stjerne i TVNorge-serien «Ja, vi elsker camping». Og mye har skjedd siden sist.

Da TV-seerne sist så noe til Hellum, var han nyforelsket i Irene Andersen (44) som hadde sendt brev til Gøran etter å ha sett ham på TV. Paret forlovet seg kort tid etter at de møttes og bryllupet sto på Rælingen i september 2003.

Siden har paret fått to barn sammen, døtrene Ida Louise (15) og Adele (7). Fra før hadde Irene datteren Celine Marie (18), som nå har flyttet ut av redet.

– Nå er det oss fire og bikkja Rico (10) igjen. Jeg har blitt en godt etablert familiefar, så det blir rart å få ansiktet klemt utover TV-skjermen igjen etter alle disse årene. Samtidig har tiden gått fort, sier Hellum til VG og fortsetter:

– På 17 år har jeg blitt litt gråere i både håret og i skjegget, og mer voksen og ansvarsfull. Når det er sagt, så er jeg like sprø og leken som jeg alltid har vært. Jeg gidder ikke å ta meg selv så høytidelig. Det legger bare en demper på livsgleden.

Les også: Slik gikk det med «Unge Mødre» i Norge: Kjønnsskifte, brudd og flere barn

Forlot Larkollen etter 30 år

Larkollen camping er familien ferdig med. Hellum fortalte til VG i 2003 at han planla å kjøpe en større vogn og plassere på plass 70 på Larkollen. Det gjorde han, og det skapte trøbbel, ifølge Hellum.

– Det der ble bare tull og tøys. Jeg kjøpte meg en større vogn etter godkjennelse fra bestyreren på Larkollen, men da den kom, fikk jeg beskjed om at den var for stor. Jeg kunne ikke skjønne det, jeg hadde jo fått den godkjent og de hadde målt opp og alt ting. Det endte med at jeg valgte å reise fra Larkollen camping etter 30 år, sier Hellum og legger til:

– Hadde jeg visst at det skulle bli så mye rabalder, hadde jeg ikke kjøpt en stor vogn til 200.000 kroner. Da hadde jeg kjøpte en mindre.

– Hvordan var det å vende tilbake til Larkollen i den nye serien?

– Det var greit det. Vi ble ønsket velkommen tilbake. Kanskje vi tar en helg der igjen en gang, men jeg setter ikke vogna mi fast der igjen.

VG har vært i kontakt med Larkollen camping, som ønsker Gøran Hellum med familie velkommen tilbake.

Det gikk ikke lang tid før familien fant seg en ny campingplass. Nord Steinby Kro og camping i Rømskog har nå vært favorittplassen i snart 11 år.

– Det er så lite og koselig der, så vi stortrives. Området er fritt og det er god plass mellom vognene og teltene, og det er ordentlig folk å ha med å gjøre. På Larkollen er det 350 fastboende pluss hytter og 70 døgnplasser. På Nord Steinby er det litt over 30 vogner, og det er en fin kro med mat, drikke og arrangementer der, sier Hellum.

Vil starte opp bandet igjen

I vinterhalvåret bor familien på fire i Hellums barndomshjem i Rælingen. Det overtok han for over 11 år siden. Hellum jobber som servicetekniker i Ernst Nilsen AS på Alnabru, et brannteknisk spesialfirma, hvor han stort sett er ute hos kunder og veileder dem innen brannforebyggende arbeid. Kona Irene jobber som barnehageassistent bare fem minutter unna der de bor.

Nadia Shila fra «Unge Mødre» Danmark: Bor på gaten i Hollywood

Hellum er svært interessert i musikk fortsatt, amerikanske biler og selvsagt camping. I 2002 ga han ut sin første plate som passende nok het «Campingliv» med bandet Gøran & The Debitors. Bandet er i dag dessverre oppløst, men han tenker på å starte opp igjen. Til det leter han etter en bassist.

– Gitaristen, trommeslageren og jeg lurer på om vi skal starte opp bandet igjen. Men til det trenger vi en bassist, og et permanent øvingslokale. Det er vanskelig å finne begge deler, sier Hellum.

– Ikke harry

Nå venter bare Hellum og familien på at de kan starte opp campinglivet sitt igjen etter en litt for lang vinter. De pleier å starte sesongen 1. mai og flytte hjem igjen til huset i slutten av september.

Han har så langt likt TV-deltagelsen, men synes at begge camping-programmene har fremstilt livet i vogn som harry. Og det er helt feil, ifølge Hellum.

– Vi har de som liker hyttelivet, båtlivet, campinglivet og hotellivet. Camping skal på ingen måte være nederst på rangstigen, synes jeg. Programmene om denne livsstilen har lett for å bli fremstilt feil – som om alle sammen løper rundt som apekatter i like grilldresser. Det er ikke sånn. De som tror at camping er harry, har ikke prøvd camping.

– Hva er du og familien din elsker med vognlivet, da?

– Det er den friheten vi føler når vi pakker ut av bilen. Alle på plassen stiller likt, det finnes ikke noe jag om å være best eller mest vellykket. Alle respekterer hverandre og man kan rett og slett «værra» som man er, sier Hellum og legger til:

– Når grillosen senker seg over plassen, da vet du at da er det fri.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om