- Jeg ble for ivrig

NRK brøt sikkerhetsreglene

- Jeg ble for ivrig og lente meg fremover orgelet. Det skulle jeg ikke ha gjort, sier en brannskadet og bandasjert Øivind Blunck (49) dagen derpå.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Han er tydelig lettet over at brannskadene ikke ble større. Med ansiktet og øynene gikk det bra, hendene vil nok være smertefulle en stund fremover. Lungene er røntgenfotografert.

Kjempesmell

- Jeg løp til vasken og holdt ansiktet under rennende kaldt vann i 15-20 minutter. Jeg var nok heldig og har ikke engang sår. Du kan bare ane noen røde partier, forklarer Øivind Blunck alias Fridtjof til VG.

NRK brøt trolig flere sikkerhetsbestemmelser for bruk av pyrotekniske effekter da Øivind «Fridtjof» Blunck ble brannskadet under TV-opptak torsdag. Da han skulle imponere mesterpianisten Richard Clayderman med sine orgelkunster «hjemme i Ytre Enebakk», smalt bomben. Det som var planlagt som et lite poff, ble et svært smell i det gamle Kawai-orgelet.

- Vi har fått oss en liten lærepenge. Slikt skal ikke skje, og det er svært viktig at vi overholder de reglene som finnes for bruk av slike effekter. Nå skal vi ha en intern evaluering, sier prosjektleder for Tande-Ps «Høyt skattet», Håkon Skogrand til VG.

I gårsdagens VG ble det antydet at NRK ville forfølge ulykken overfor leverandøren av de pyrotekniske effektene.

- Ifølge gruppeleder Ole Morten Lien ved NRKs rekvisittavdeling er det ingen grunn til å reagere. Vi har nok vært for lemfeldige og må nok bare innskjerpe rutinene, sier Skogrand.

Slik beskriver Øivind Blunck selv det som skjedde:

Skvatt

- Jeg ble for ivrig og lente meg fremover orgelet. Jeg var faktisk så ivrig at jeg glemte at det skulle smelle. Og jeg har jo skrevet manus selv, så jeg kan ikke skylde på andre - eller at jeg ble presset til dette. Jeg skulle holdt avstand, men i stedet oppførte jeg meg som en varmesøkende rakett, sier han.

Blunck innrømmer at han skvatt skikkelig, og har denne betroelsen før inngangen til det nye årtusenet:

- På nyttårsaften får noen andre ta rakettene.

I kveldens NRK1-program «Høyt skattet» får du se opptaket med Richard Clayderman.

Øivind Blunck fikk ikke vært med på selve studioopptakene sammen med Tande-P torsdag kveld.

- Hadde jeg vært der, hadde jeg nok sunget «Great Balls of Fire», flirer Øivind Blunck.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder