Publisert:

Mest opptatt av Aris fortid

«Kontroversiell forfatter» er en beskrivelse som går igjen hos flere aviser og nyhetsbyråer. Gjengs er det også at Ari Behns TV-dokumentar fra Las Vegas, med opptak av prostituerte som bruker kokain, vies oppmerksomhet.

Men mens svenske Aftonbladet nøyer seg med å påpeke at prinsesse Märthas kommende ektemann røyker på noe som kan se ut som en marihuana-sigarett, slår de danske avisene Berlingske Tidende og Politiken på sine Internett-sider fast at Behn faktisk røker marihuana.

«Ari Behn har vært en del i vinden i norske medier, og verst gikk det etter hans medvirkning i et reiseprogram hvor prinsessens kjæreste røkte marihuana for åpen skjerm,» skriver Politiken. Formuleringen i Berlingske Tidende er nesten identisk.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at prinsesse Märthas og Ari Behns bryllup i mai neste år blir det andre kontroversielle kongelige bryllupet i Norge på et år. - Behn er mest kjent for boken «Trist som faen» og skapte overskrifter etter å ha laget et TV-program som viste prostituerte bruke kokain i Las Vegas.

Flere utenlandske medier har dessuten gjengitt VG-reporter Carsten Liers spørsmål til Ari Behn om han har eksperimentert med narkotika, stilt under torsdagens pressekonferanse på Slottet.

HELLO Magazine har det kommende bryllupet som toppoppslag på sin nettside. De er opptatt av at prinsessen tok til tårene under pressekonferansen, og også av Ari Behns fortid. Nettstedet gjør også et poeng av at Ari Behn har nektet å beklage sin fortid.

Også CNNs nettsider bringer nyheten om det andre kontroversielle bryllupet i det «liberale monarkiet». Heller ikke hos den amerikanske nyhetsgiganten passerer Ari Behns TV-dokumentar ubemerket.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder