GIFTEKLARE: I morgen gifter Tom Cruise seg med den mye yngre Katie Holmes i Italia. Her er paret sammen med datteren Suri da de forlot hotellet i Roma i går kveld. Foto: AP

Tom Cruises kjærlighetsfortid: Slik endte han hos Katie Holmes

BRACCIANO (VG Nett) I morgen gifter han seg med Katie Holmes - men Tom Cruise var innom mange før han fant drømmekvinnen.

  • Alexander Nyhagen

Siden gjennombruddet i "Top Gun" i 1986 har Tom Cruise aldri hatt problemer med dametekket. Han har vært gift tre ganger, og ble stadig koblet til nye kvinner.

KJENDISENE I ROMA - SE BILDENE HER

Hans første kjæreste av betydning var TV-skuespilleren Melissa Gilbert. Paret var sammen da Cruise var 19 og Gilbert 17 år, men forholdet tok ifølge Gilbert slutt fordi Cruise var for seksuelt fokusert.

VGTV i dag: Cruise-følget krasjet i Roma

Nummer 1

VAR GIFT: Tom Cruise og Nicole Kidmann. Foto: AP

Filmstjernens første ekteskap var med Mimi Rogers. De to giftet seg 9.mai 1987, og ekteskapet varte til 1990. Det var Rogers som introduserte Cruise til Scientologi-kirken - som han nå er et aktivt medlem av.

I 1990 traff Cruise Nicole Kidman da de spilte mot hverandre i filmen "Days of Thunder". Kidman og Cruise giftet seg på julaften samme år - og ekteskapet holdt i nesten 11 år, frem til august 2001.

Adopsjon
Med Kidman adopterte han barna Isabella og Connor. De to spilte også i flere filmer sammen - "Eyes Wide Shut" (1999) og "Far and Away" (1992).

Hittil er det rapportert at Kidman ikke kommer til lørdagens bryllup for å støtte eks'en - men de mangler imidlertid ikke kjendisgjester av den grunn.

SE BILDESPESIAL HER!Cruise-Cruz

VAR KJÆRESTER: Tom Cruise og Penelope Cruz. Foto: REUTERS

Cruise ble deretter romantisk koblet til sin motspiller i "Vanilla Sky", Penelope Cruz. Paret giftet seg aldri, og i mars 2004 informerte han pressen om at forholde hadde tatt slutt allerede i januar.

Etter Cruz vendte han blikket mot en annen latin-amerikansk skjønnhet. Cruise datet den mindre kjente Colombianske skuespilleren Sofia Vergara i en liten periode i 2004 og 2005.

Rykteflom
Selv om Hollywood er vant til skilmisser begynte spekulasjonene å gå. Enkelte hevdet ogå at Cruise var homofil - noe som ikke stemte. Han ble i en kort stund koblet il Matchbox 20-vokalist Rob Thomas.

Eventyret med 27-år gamle Katie Holmes begynte i fjor. 17. juni slapp han nyheten om a han hadde fridd til Dawson's Creek-stjernen på toppen av Eiffeiltårnet.

I morgen gifter de seg i den lille landsbyen Bracciano - og VG Nett er på plass for å gi deg alt som skjer i Italia.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder