TRUMP-KRITISK: Hertuginne Meghan, her avbildet i London i mars i år. Foto: Chris Jackson / PA Wire

Hertuginne Meghan dropper å møte Donald Trump

Prins Harry blir med når dronning Elizabeth inviterer president Donald Trump på lunsj neste uke. Men kona Meghan styrer unna.

USAs president (72) lander mandag 3. juni på engelsk jord, sammen med førstedame Melania Trump (49). I løpet av det tre dager lange statsbesøket skal Trump besøke dronning Elizabeth (93) på Buckingham Palace.

Prins Harry (34) skal være med på lunsjen, sammen med sin far, prins Charles (70), og hans kone, hertuginne Camilla (71). Også prins William (36) og hertginne Kate (37) stiller opp, sammen med andre prominente briter.

Harrys kone, hertuginne Meghan (37), kommer imidlertid ikke til å hilse på presidentparet, til tross for at hun er amerikansk. Det melder både britiske og amerikanske medier, som Metro og Fox News.

Kritisk til Trump

Årsaken er ikke kjent, men 37-åringen ble mamma for første gang for bare fire uker siden.

Fått med deg? Dette skal den nyfødte hete

Meghan har med andre ord svangerskapspermisjon. Det spekuleres imidlertid på om det spiller inn at Meghan under presidentvalget støtte Hillary Clinton (71). Hun har tidligere uttalt seg kritisk om Donald Trump, deriblant på TV i 2015, og beskrevet ham som «kvinnefornedrende» og «konfliktskapende».

(Artikkelen fortsetter under YouTube-klippet)

I løpet av besøket skal Trump også møte avtroppende statsminister Theresa May (62).

Donald og Melania Trump befinner seg nå i Japan. Dette bildet ble tatt i dag, søndag, under en lunsj med statsminister Shinzo Abe (64) i Tokyo:

LUNSJ: Melania og Donald Trump på statsministerbesøk i Japan 26. mai. Foto: Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder