Kristin Gjelsvik langer ut mot TV 2: – Under enhver kritikk

Den profilerte bloggeren Kristin Gjelsvik mener TV 2 bør gå seg i selv etter å ha eksponert TV-seerne for Sophie Elise Isachsens «rumpeløft». – Vi står inne for måten vi har presentert dette på, svarer TV 2.

 • Bjørn Ekker
 • Jørn Pettersen
 • Catherine Gonsholt Ighanian

Under fredagens «Vixen Awards», influenser-bransjens egen prisutdeling, vant influenser Kristin Gjelsvik (33) prisen for årets sterke mening. Den prisen fikk hun for å ha laget en videoblogg der hun uttalte at influenser Sophie Elise Isachsen (25) er «Norges farligste forbilde», som følge av hennes mediedekning av plastiske operasjoner og inngrep.

les også

Sophie Elise: – Hvorfor er det spennende om jeg har større rumpe?

Fra scenen benyttet Gjelsvik anledningen til å fyre løs mot bloggkollegaen, som satt i salen.

sin egen blogg går Gjelsvik også ut mot TV 2, som i programmet «Sophie Elises verden» velger å være med bloggeren inn på operasjonsstua når hun skal gjøre et «rumpeløft», noe som senere også ble vist på skjermen.

«Vi må kunne være konkrete i kritikken! Når den blir for generell ser vi også at kritikken får null effekt, og ved enkelte grove tilfeller, skal man kunne adressere eksemplene. Som når TV 2 dokumenterer en rumpeoperasjon i beste sendetid. Dette er kritikk rettet mot både kanalen, teamet bak, og influenseren som velger å ta med seg et kamerateam inn på operasjonssalen», skriver 33-åringen, som henviser til «Debatten» på NRK i fjor.

les også

«Sponset i huet og ræva, men ræva på å ta kritikk»

«Grunnen til at jeg blir ekstra hissig i denne runden, er fordi vi ble lovet endring under Debatten på NRK i fjor. ’Jeg er 100% enig i at man ikke skal dokumentere en reise med plastisk kirurgi’ sa Sophie Elise under Debatten i fjor. 10 måneder senere dokumenteres som nevnt en rumpeoperasjon i beste sendetid på TV. Dette finner jeg meg rett og slett ikke i, og dette må vi kunne slå hardt ned på».

Til VG legger ikke Kristin Gjelsvik skjul på at hun mener at TV 2 har et etisk og moralsk ansvar når det kommer til ukritisk publisering av plastiske operasjoner.

les også

Hun er ny i «Bloggerne»: – Jeg bruker kroppen min

– Ja, de lever av klikk og seertall, men på bekostning av hva? Jeg mener at det å dokumentere plastisk kirurgi eller rumpeløft på denne måten, er under enhver kritikk, og kan være ekstremt skadelig for spesielt unge som blir eksponert for det, sier hun.

Sophie Elise forklarer til VGTV hvorfor hun la inn nye implantater og filmet det (artikkelen fortsetter under):

TV 2 forsvarer seg.

– Vi står inne for måten vi har presentert dette på. For ordens skyld har vi ikke sendt en rumpeløftoperasjon på TV 2, men at Sophie Elise gjennomfører en korrigerende operasjon og tar ut implantater som har ødelagt henne. Vi viser også frem hvor farlig og smertefullt plastisk kirurgi er. Det er det motsatte av glamorisering av plastisk kirurgi, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til VG

TV 2-SJEF: programredaktør Kathrine Haldorsen. Foto: Eivind Senneset

– Hvilke vurderinger gjorde TV 2 rundt det å vise dette på den måten dere gjorde?

– Kroppspress er et stort samfunnsproblem, og vi er vår rolle bevisst. Vi eksponeres for kroppspress på så mange ulike flater gjennom en dag, men hos TV 2 er den korrigerende operasjonen omtalt i en redaksjonell kontekst, i motsetning til andre flater. I episoden har vi også en lege som sier at operasjonen hun gjennomførte i utgangspunktet er ekstremt farlig, og vi mener vi får frem at dette ikke er noe for unge mennesker å trakte etter, sier Haldorsen.

Komiker og forfatter Sofie Frøysaa mener TV 2 reklamerer og legitimerer en kynisk praksis som utvilsomt profitterer på det ekstreme kroppspresset. Hva tenker dere om det?

– Unge mennesker eksponeres stort for en slags glanset fasade av influenceres liv hver dag, på ulike plattformer hvor de selv er redaktører for innholdet. Enhver kan kjenne på misunnelse for det livet de tilsynelatende lever. I våre serier ønsker vi å vise frem en annen side, hverdagen deres, bak fasaden. Det gjør vi i Bloggerne, i FunkyFam, i Sophie Elises verden, og er vi bevisst på når vi følger de ulike profilene, svarer Haldorsen

Kristin Gjelsvik trekker nok en gang frem Sophie Elises besøk i NRKs «Debatten» i mars 2019, da hun la seg helt flat for kritikken.

MØTTES TIL DEBATT: Gjelsvik og Isachsen møttes i «Debatten» i 2019. Foto: Hallgeir Vågenes, VG

– Da var hun hundre prosent enig i at man ikke skal reklamere for plastisk kirurgi. Da gjør det meg sint, irritert og oppgitt når det viser seg at man i ettertid ikke tar det på alvor. Jeg etterlyser en holdningsendring, både hos influensere, bloggprofiler og ikke minst hos plastisk kirurgi-industrien selv, mener Gjelsvik, som understreker at dette ikke er en blogg-krangel i seg selv, men kritikk rettet mot en hel bransje.

les også

Kristin Gjelsvik ble mamma i april: - Sponsorene har stått i kø

– Jeg legger meg helt flat. Jeg synes det er fælt å tenke på, og etter åtte år i bransjen tar jeg selvkritikk på dette. Det er helt grusomt for meg å høre at folk har blitt oppmerksom på slike komplekser etter innleggene mine, sa Isachsen på TV den gang.

les også

Sophie Elise slutter å blogge

Debatten har rast etter fredagens Gjelsviks knallharde tale under «Vixen Awards», men 33-åringen anslår at 70 prosent av tilbakemeldingene direkte til henne har vært positive eller støttende. Hun innrømmer likevel at de siste dagene har vært noe spesielle.

les også

Kroppspress har ingen «quick fix»

– Det har mildt sagt vært ganske heftig, men det må man forvente når man skriker høyt. Jeg visste at det kom til å komme reaksjoner. Noen kritiserer tidspunktet jeg gjorde det på, men jeg ser helt ærlig ikke hvilken anledning som skulle vært mer egnet. Av enkelte blir jeg kalt en idiot og en mobber, men det preller bare av meg. Det mest interessante er å oppleve bloggkolleger som viste meg støtte på fredag, men som i ettertid vender meg ryggen og endrer oppfatning eller gir sin støtte i begge leirer, sier hun til VG.

Mer «Debatten»

Bloggdiskusjonen rundt plastiske operasjoner var tema også i NRKs «Debatten» mandag kveld. Der ble Gjelsvik selv konfrontert med et kritikkverdig utspill:

Mer om

 1. Sophie Elise Isachsen
 2. TV 2
 3. TV
 4. TV-serier
 5. Reality-TV
 6. Blogg

Flere artikler

 1. Gjelsvik angrer på mikropenis-podkast

 2. Svensk kvinne døde etter kosmetisk kirurgi i Tyrkia

 3. Takk for pekefingeren, Kristin!

 4. Sophie Elise svarer i VG: – Min intensjon har aldri vært å skade andre

 5. Mads Hansen til Isabel Raad: – Du har blitt et godt forbilde

Fra andre aviser

 1. Debatt: – Dropp å gi likes til dårlige forbilder

  Bergens Tidende
 2. Rumpefeiden er for alle

  Aftenposten
 3. Når kvinner står bak makten, blir journalistene mildere stemt

  Aftenposten
 4. Alt er ikke influensernes ansvar. Ungdom må også tenke selv.

  Aftenposten
 5. Anki Gerhardsen kan umulig ha hørt på det jeg sa under debatten om Vixen og kroppspress

  Aftenposten
 6. På tide å nyansere myten om den hjelpelause og lett påverkelege ungdomen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder