PRØVER SEG SOM PRESIDENTKANDIDAT: Kanye West, som har kommet med en rekke antisemittiske uttalelser den siste tiden.

Kanye West ansetter holocaust-fornekter

Den kontroversielle rapperen utvider staben. Natt til tirsdag forlot han et podcastintervju hvor han ble utfordret om sine negative holdninger til jødene.

Publisert:

Rapperen Kanye West har tatt med den høyreekstremistiske holocaust-fornekteren Nick Fuentes i sin valgkampstab.

For bare noen dager siden hadde West, som nå kaller seg Ye, Fuentes med seg på et middagsbesøk hos tidligere president Donald Trump i Mar-a-Lago i Florida. Trump fikk mye tyn for å ha tatt ham imot, men forsvarte seg med at han ikke hadde hørt om ham.

– Det er ikke plass til disse avskyelige kreftene i vårt samfunn sa en talsperson for Det hvite hus i en pressekonferanse mandag.

Den 24 år gamle høyreekstremisten, som var med på stormingen av Kongressen i januar, tar seg fri fra strømmingen av sitt ytre høyreprogram for å bistå med Wests kampanje for å stille som presidentkandidat.

Han blir da kollega av Milo Yiannopoulos, tidigere redaktør i ultrakonservative Breitbart News og nå ansatt på kontoret til kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, som har sagt at innretninger i verdensrommet som samler energi fra solen, eid av jødiske bankierer, kan ha vært årsaken til skogbrannene i California.

West kunngjorde i forrige uke at han ville forsøke seg på Det hvite hus igjen og stiller som presidentkandidat.

Han stilte også i 2020, men fikk bare 60.000 stemmer i tolv delstater, et beskjedent tall i forhold til de 81 millioner Joe Biden fikk, og de 74 millioner som Trump fikk.

Under middagen i Mar-a-Lago ba West Trump om å bli hans visepresidentkandidat, et tilbud som ikke falt i god jord hos Trump. West forteller at Trump begynte å skrike til ham over bordet og ropte at han ville bli en taper.

Natt til tirsdag forlot Kanye West en podcast-innspilling hos Tim Pool, etter at sistnevnte ifølge TMZ skal ha utfordret West på hans negative holdninger til jøder.

West deltok sammen med Yiannopoulos og Fuentes.

(©NTB/VG)

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no