HIPP, HIPP HURRA: I fjor feiret den lille familien Sveriges nasjonaldal i hjemlandet til prinsesse Madeleine. Nå viser det seg at det kan bli flere feiringer i Sverige i årene fremover. Foto:Soren Andersson,Ap

Madde flytter hjem til Sverige

Tar med seg datteren og ektemannen til Stockholm

Det svenske slottet kunngjorde torsdag at prinsesse
Madeleine og prinsesse Leonore er registret i Sverige.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I oktober kom nyheten om at paret, etter fire år i USA, hadde bestemt seg for å flytte til London for å komme nærmere familien til prinsessen. Nå virker det som om det ikke var nære nok.

– Familien har flyttet fra USA, og nå er hjemmebasen deres i Stockholm, sier Margareta Thorgren, som er informasjonssjef ved det svenske slottet.

Ifølge Aftonbladet vil det si at prinsessen nå planlegger å føde sitt andre barn i hjemlandet sitt.

På spørsmål om Chris O’Neill også har registrert seg i Sverige, svarer Thorgren at hele familien bor i Stockholm nå, men at det kun er de to prinsessene som er registrert der.

Svenske Expressen melder torsdag kveld at Madeleine besøkte selv det svenske Skatteverket i starten av februar, og snakket med en saksbehandler.

På skjemaet prinsessen leverte inn svarte hun på spørsmålet «Hva er din intensjon med besøket?» med «bosettelse». Hun spesifiserte heller ikke hvor lenge hun ønsker å bo i Sverige, noe svenske medier mener betyr at hun skal bo der i lang tid.

I januar skapte O’Neill overskrifter for at han skylderflere hundre tusen kroner i skatt. Årsaken skal være at Maddes ektemann ikke hadde betalt eiendomsskatt for leiligheten de kjøpte i New York i 2013.

I et intervju med den svenske avisen Aftonbladet tok O'Neill ansvar for skattegjelden:

– Jeg, og jeg alene, tar det fulle ansvaret for de sene betalingene av eiendomsskatt, sa han til avisen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder