Hedersprisen til Liv Ullmann

SEIRENDE: Kristofer Hivju vant over sine mednominerte Peter Andersson og Sverrir Gudnason. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Svensk filmpris til Kristofer Hivju

Norske Kristofer Hivju vant prisen for beste mannlige birolle under utdelingen av den svenske Amanda-varianten Guldbaggen for sin rolle i filmen «Turist».

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Guldbaggen er den mest prestisjetunge filmprisen i Sverige, og det var en overrasket og glad Hivju som vant over sine mednominerte Peter Andersson og Sverrir Gudnason.

«Turist» er regissert av svenske Ruben Östlund. Filmen stakk av med prisen for beste utenlandske film under Critics' Choice Movie Awards tidligere i januar.

Hivju, som har tjent sine største meritter og penger i Hollywood for sin medvirkning i «Game Of Thrones», fortalte til VG i fjor at han var ellevilt glad for å jobbe med Ruben Östlund.

– For meg er det å jobbe med Östlunds hyperrealistiske univers større enn en ny Hollywood-gig. Dette er et yndlingsprosjekt for meg. Jeg elsker filmene hans, og så er det interessant å gjøre noe helt annereledes, sa Hivju den gangen, og fortsatte:

– Han bruker et helt stillestående kamera, med én innstilling per scene. Det stiller ekstreme krav til skuespilleren. En utfordring jeg gleder meg vanvittig til, sa Hivju om rollen han nå altså har fått pris for.

Samtidig ble det en enda større norsk dag, ettersom Liv Ullmann fikk Guldbaggens hederspris under samme utdeling.

Les også

Flere artikler

  1. «Turist» vant Hollywood-kritikerpris

  2. I natt kan de vinne Golden Globe

  3. Tyldum-film nominert til fem Golden Globe-priser

  4. Oscar-nominasjonen: Hennie hyller Tyldum

  5. Dobbelt Guldbagge til svensk Utøya-dokumentar

  6. Tyldum etter Golden Globe-nedturen: – Det er viktig å nyte øyeblikket

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder