NY FILM: Richard Dean Anderson spilte rollen som «MacGyver» i sju sesonger, og lanseres som en kandidat til å spille hovedrollen i «MacGyver»-filmen. Her fra en kjendisfest i 2009. Foto: Getty

Slik gikk det med «MacGyver»-stjernene

Noen av Hollywoods største stjerner hadde store roller i kultserien fra 80-tallet.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Etter at nyheten om at en «MacGyver»-film er på trappene, har VG tatt en liten titt på hva de største stjernene fra TV-serien driver med i dag.

Hvem synes du bør spille rollen som «MacGyver» i den kommende filmen? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

Richard Dean Anderson (62) - «MacGyver»

Sjefen sjøl. Spilte «MacGyver» i 139 episoder fra 1985 til 1992. Begynte TV-karrieren i såpeserien «General Hospital» i 1976. På midten av 90-tallet spilte 62-åringen i en rekke filmer, før han gjorde TV-comeback i 1997 i sci fi-serien «Stargate SG-1».

Skuespilleren er en stor fan av The Simpsons, og medvirket som seg selv i episoden «Kiss Kiss Bang Bangalore». I januar 2009 deltok han i en reklame for Saturday Night Live og Pepsi, der «MacGyver»-parodien «MacGruber» hadde hovedrolle, som ble vist under Super Bowl.

Anderson har aldri vært gift, men har datteren Wylie Quinn Annarose Anderson (14) med sin tidligere kjæreste Apryl Rose. Han var sist å se på TV i «Fairly Legal» i tre episoder i 2010.

- «MacGyver» var sju år der jeg var i absolutt hver eneste scene i TV-serien, og jeg hadde ikke noe liv i det hele tatt, sa Anderson etter at serien endte i 1992.

DANA ELCAR: Spilte rollen som Peter Thornton. Foto: Pa Photos

Dana Elcar (1927-2005) - «Peter Thornton»

Var den etter Anderson med flest episoder i kultserien i rollen som MacGyvers sjef i Phoenix Foundation. Skuespilleren - som faktisk var døpt Ibsen til fornavn - spilte i over 40 filmer i løpet av sin karriere, men huskes nok best fra «MacGyver».

I 1991 fikk Elcar påvist grønn stær, og sykdommen hans ble skrevet inn i manuset de to siste sesongene av «MacGyver». Elcar pensjonerte seg samme år som «MacGyver» takket for seg.
I juni 2005 døde Elcar av lungebetennelse. Han ble 77 år gammel.

BRUCE MCGILL: Spilte rollen som Jack Dalton. Foto: Pa Photos

Bruce McGill (62) - «Jack Dalton»

I rollen som kompisen Jack Dalton sørget McGill for at MacGyver ofte havnet i trøbbel. 62-åringen fra Texas er kjent fra en drøss med Hollywoodfilmer, blant annet Tom Cruise-filmen «Collateral» fra 2005 og «Law Abiding Citizen» med Jamie Foxx og Gerard Butler fra 2009.

Han var sist å se på TV som detektiven Vince Korzak i «Rizzoli & Isles».

MICHAEL DES BARRES: Spilte rollen som erkefienden «Murdoc». Foto: Getty

Michael Des Barres (64) - «Murdoc»

Den britiske rockesangeren spilte rollen som erkefienden Murdoc i ni episoder av «MacGyver». 64-åringen er fortsatt aktiv som skuespiller, og i år har han hatt gjesterolle i de populære TV-seriene «Suits» og «NCIS». Han medvirket også i David Lynchs kultfilm «Mulholland Drive» fra 2001.

Musikeren - som spilte med bandet Power Station på Live Aid-konserten på Wembley i 1985 - er også eksmannen til groupien, skuespilleren og forfatteren Pamela Des Barres. Hun utleverte Michael til de grader i to av sine bøker, «I'm With The Band: Confessions Of A Groupie» og «Take Another Little Piece Of My Heart».

I 1987 fikk han Razzie for verste filmlåt for sangen «I Do What I do» til «Nine 1/2 Weeks», med Mickey Rourke og Kim Basinger.

TERI HATCHER: Spilte rollen som Penny Parker. Foto: Pa Photos

Teri Hatcher (47) - «Penny Parker»

Trolig en av de mest kjente av stjernene fra «MacGyver». De siste årene har hun vært kjent for rollen som Susan Mayer i den meget populære TV-serien «Frustrerte fruer». I «MacGyver» spilte hun naive Penny Parker, som jakter lykken i Hollywood, men ofte havner i trøbbel. Da må hun selvfølgelig reddes av MacGyver.

Hatcher blir snart å se i actionkomedien «I Brake For Gringos». Etter at «Frustrerte fruer» takket for seg, har hun også hatt en rolle i «Jane By Design».

CUBA GOODING JR: Spiller rollen som Billy Colton. Foto: Pa Photos

Cuba Gooding jr. (44) - Billy Colton

Spilte rollen som en av medlemmene i lykkejegerfamilien Colton i fire episoder. Siden den gang har han blitt en av Hollywoods største stjerner, og i 1996 vant han Oscar for beste birolle i «Jerry Maguire».

44-åringen har spilt i over 70 filmer. Neste år er han aktuell med en håndfull nye filmer, deriblant «Machete Kills» med Mel Gibson, Jessica Alba og Sofia Vergara.

Dalton James (41) - «Sean Angus Malloy (Sam)»

Spilte rollen som MacGyvers ukjente sønn Sam i seriefinalen i 1992. Senere landet han en rolle i den populære såpeserien «Passions». Han spilte også i 12 episoder av «Beverly Hills 90210». Er ifølge IMDB aktuell med filmen «Thrill Kill» som er i postproduksjon.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder