«10 000 kroner til de som kjenner og vet hvor disse folka bor!»

MELDINGEN: Her er meldingen som førte til at Kristian Valen ble siktet. FOTO:TERJE BRINGEDAL/VG Foto: ,

Valen pågrepet etter polititrusler

Kristian Valen sitter nå pågrepet i Oslo i påvente av avhør, siktet for trusler mot politifolk.

  • Øystein David Johansen
  • Jon Selås

Artikkelen er over fire år gammel

Det bekrefter politistasjonssjef Tore Soldal ved Sentrum politistasjon til VG.

– Det som skjedde i natt var at politiet rykket ut til en leilighet, etter at AMK-sentralen anmodet om hjelp fra oss. Da våre folk kom på stedet, ble de tatt bilde av og dette bildet ble lagt ut på sosiale medier av Kristian Valen, der han la ut en slags belønning på 10 000 kroner for opplysninger om disse tjenestefolkene. Vi så det helt klart som en trussel mot politifolkene, og trusler mot polititjenestemenn tar vi selvfølgelig meget alvorlig. Det ble derfor tatt beslutning om å pågripe Valen og han sitter nå i varetekt i påvente av avhør. Han er dermed å betrakte som siktet i saken, sier Soldal.

Dette er ikke første gang Valen får politibesøk - i 2007 tok bevæpnet politi seg inn i leiligheten hans og beslagla flere våpen. I et åpenhjertig intervju med VG fortalte Valen senere selv om dramaet - som endte opp med et fullstendig knust dusjkabinett og 25 beslaglagte våpen.

- Var mye blod

Det var altså først ambulansepersonell som kom til Kristian Valens leilighet på morgenkvisten fredag, etter en melding om en ulykke, forteller operasjonsleder André Kråkenes til VG.

– Det var en kvinne som bor der som hadde skadet seg på en kniv. Det var et uhell, og hun ble kjørt på legevakten. Det var ikke noen alvorlig skade, men det var mye blod, sier Kråkenes, og understreker at det ikke er mistanke om noe kriminelt.

Da ambulansefolkene kom på stedet, utviklet imidlertid situasjonen seg slik at de fant det best å tilkalle assistanse fra politiet. Av ennå ukjente årsaker var da Kristian Valen blitt rasende og mente seg trakassert av politifolkene - hvorpå han tok bilder av dem og la ut på Twitter.

Det var Nettavisen som først brakte nyheten om pågripelsen.

Kristian Valen er godt kjent for mange fra blant annet Valen TV «Kanal Valen» og «Valens Kringkasting», og ble i 2012 kåret til årets morsomste mann.

Trodde han så en skikkelse i leiligheten: Valen skjøt dusjen i fillebiter

Slettet innlegget

Kristian Valen har skrevet et innlegg på sin Facebook-side med nesten 88.000 følgere. Her forklarer han at kvinnen hadde falt og kuttet seg på kjøkkensøppelet. Han er kritisk til politiets fremferd, og skriver at 12 politifolk med våpen ransaket hele leiligheten, og at de førte den skadede bort fra leiligheten mot hennes vilje. Operasjonsleder Kråkenes sier det ikke står noe i hans politilogg om at politiet var bevæpnet.

Valen hevder også at politibetjentene tok hans førstehjelpsskrin. Innlegget er slettet fredag morgen.

SIKTET FOR TRUSLER: Dette skrev Kristian Valen på Facebook i dag tidlig. Foto: Faksimile ,

Operasjonsleder Kråkenes ønsker ikke å kommentere Valens opplysninger på nåværende tidspunkt.

– Er det noe av interesse så griper de som jobber med slike ting fatt i det. Det som står på hans Facebook-side får stå for Valens regning.

Valen legger ut bilde av politimennene og skriver: 10.000 kr. til de som kjenner og vet hvor disse politifolka bor!

Valens kanon-år: Sopte inn 19 millioner

Avviser trakassering

VG har snakket med Valens advokat John M. Hammervoll, som bekrefter hendelsesforløpet.

– Vi kan bekrefte at politiet har vært på en ny visitt. Kristian forteller meg at han ringte selv og ba om legehjelp fordi noen hadde skadet seg i leiligheten hans. I stedet for å få hjelp fikk han huset fullt av politifolk som la de tilstedeværende, inkludert Valen selv, i jern mot sin vilje. Dette har vi på video.

– Valen legger ut bilde av politimennene og skriver «10.000 kroner til de som kjenner og vet hvor disse politifolka bor». Det kan oppfattes som at man tar loven i egne hender?

– Nei, han hadde ingen slike intensjoner. Han vil gjerne vite hvem som har kommet på ubudent besøk, og han tar bilde av dem fordi de oppholder seg ulovlig i leiligheten. Han vil vite hvem det er for å rette en klage til politiet, og trenger utfyllende informasjon i klagen. Det er jo slik at hvis man ikke kommer med en «ferdig etterforsket sak» selv, gjør ikke politiet noe i saken. I hvert fall ikke hvis det gjelder politiet selv. Det dreier seg om en fortvilt person som opplever å bli trakassert av politiet og vil klage på det. Politiet har aldri klart å feste noe på ham, selv om de har vært på Valen flere ganger.

– Trakasserer dere Kristian Valen, politistasjonssjef Tore Soldal?

– Det kan jeg bestemt avkrefte. For det første trakasserer vi ikke. For det andre ville vi aldri hatt tid til å trakassere noen i den travle politihverdagen, sier Soldal til VG.

Flere artikler

  1. Pluss content

    Kristian Valen måtte tilbringe natten i arresten

  2. Kristian Valen er løslatt: – Jeg skjønner ingenting av dette her

  3. Vil ha fengsel for Kristian Valen (43)

  4. Kristian Valen tiltalt for politi-trusler

  5. Kristian Valen klar for omkamp om trusler mot politiet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder