FRYKTET FOR LIVET: Skofterud opplevde mareritt på ferie i Thailand i 2013. Nå forteller hun historien til Se og Hør.
FRYKTET FOR LIVET: Skofterud opplevde mareritt på ferie i Thailand i 2013. Nå forteller hun historien til Se og Hør. Foto: Roger Neumann , VG

Vibeke Skofterud forteller om bortføringsforsøk i Thailand

RAMPELYS

Skofterud (35) opplevde marerittet i Thailand: – Plutselig kjente jeg at en mann griper fatt i armen min, sier hun til Se og Hør.

  • Angelica Hagen
Publisert: Oppdatert: 24.02.16 17:43

I siste utgave av Se og Hør forteller den tidligere langrennsløperen om et feriedrama fra 2013. Skofterud ferierte på Phi Phi-øyene, mens skilandslaget konkurrerte under VM i Val di Fiemme.

– Jeg var en kveld på leting etter venninnen min, da jeg gikk meg nesten bort i smågatene. Plutselig kjente jeg at en mann griper fatt i armen min, sier Skofterud til Se og Hør.

Hun forteller at hun ble dratt unna de andre menneskene, og inn i en bygning hun beskriver lignet et motell.

– Etter at vi kom inn på et rom, klarte jeg å rive meg løs ved å slå ham. Jeg løp av gårde så fort jeg kunne, sier hun til bladet.

Hun forsto ikke hva mannen ville med henne og fryktet for sitt liv, ifølge Se og Hør.

Innlagt på intensiven: Så ødelagt ble armene til Skofterud

Ringte ikke hjem

Skofterud forteller bladet at mannen fulgte etter henne, mens hun fortsatte å løpe mot stranden der det var mennesker. En stund etterpå kom venninnen. Hun valgte å ikke ringe hjem til familien, for å ikke skremme dem.

I stedet ringte hun faren til en venninne for at mannen som forfulgte henne skulle forstå at hun var i kontakt med noen.

Vibeke Skofterud sier via NRKs pressekontakt for «Mesternes Mester» at hun ikke ønsker si noe mer om saken.

Lest denne? Skofterud skal kjempe i to TV-programmer

Skofterud er aktuell som deltager i «Mesternes Mester». Det var i august i fjor at hun la opp langrennskarrieren, og heller bestemte seg for å satse på TV.

– Det har vært både enkelt og vanskelig å gi slipp på det som har vært livet mitt i 20 år. Det har sakte, men sikkert gått opp for meg at det ikke har vært mulig å fortsette karrieren i skisporet på et nivå jeg ønsker. Derfor er det slutt nå, sa hun i en pressemelding da nyheten ble kjent.

Her kan du lese mer om