MISBRUKER: Mikael Persbrandt har lenge slitt med sin narkotikaavhengighet. Foto: NTB Scanpix,wenn.com

Lekket film til svensk avis: Persbrandt sniffer kokain

Den kjente skuespilleren Mikael Persbrandt sniffer kokain med en svært kriminell gjeng.

Fanny Emilie Rustad Østhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den 4. juli i år ble den svenske skuespilleren, Mikael Persbrandt (50), dømt til prøvetid og samfunnstjeneste for brudd på narkotikalovgivningen.

Dette er ikke første gangen man kan koble Persbrandt opp mot narkotikaloven. I tillegg til å ha blitt dømt to ganger tidligere, har det nå lekket en film av Persbrandt i aksjon.

Sniffer med kriminelle

Den svenske avisen Expressen har i dag publisert en film der vi ser den anerkjente skuespilleren ta kokain på en lukket fest. Han skal ifølge avisen ta narkotikastoffet sammen med ledere av en svært kriminell gjeng.

– Om politiet kommer nå, da håper jeg du skaller til dem og slår dem ned, sier Persbrandt til en av mennene i filmen.

Ifølge politiet i Sverige er de andre festdeltagerne kjente kriminelle. Deres kriminelle rulleblad er dominert av vold, narkotika og trusler. Mennene har blitt dømt for gjentatte lovbrudd på narkotikalovgivningen, drapsforsøk, grov fysisk mishandling og trusler mot tjenestemann.

Hendelsen fra filmen tok sted mellom natten og morgen til den 26. mai 2012 på en stengt klubb i Linköping i Sverige. Tidligere samme dag hadde Persbrandt medvirket under et arrangement på racingbanen Mantorp.

Via sin advokat forteller Persbrandt til Expressen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Vil kvitte seg med avhengigheten

Dette er tredje gang den svenske skuespilleren blir straffet for kokainrelaterte narkotikalovbrudd. De to tidligere gangene har han blitt tatt av politiet på restauranter i Stockholm med narkotika i kroppen.

Persbrandt har vært åpen om sin avhengighet og gikk uttrykk for at han prøver å kvitte seg med den. I fjor høst fortalte han at han hadde fått bipolar lidelse og ville rette opp livet sitt.

Til den danske avisen Politiken har han også fortalt om sine møter med anonyme narkomane.

– Jeg er et avhengig menneske ut til fingerspissene både når det gjelder sex, alkohol, bekreftelse, kjærlighet og jobb. Jeg kan misbruke alt, sa han.

Mikael Persbrandt har spilt i film som blant annet «Hobbiten», «I en bedre verden» og «Maria Larssons evige øyeblikk».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder