GIFT: Sophie Hunter og Benedict Cumberbatch ga hverandre sitt «ja» i en kirke i London lørdag. Her er de på EE British Academy Film Awards i London tidligere i februar. Foto: GETTY IMAGES,

«Sherlock Holmes» er gift

Benedict Cumberbatch (38) har de siste årene hatt stor suksess på skuespillerfronten. Men på privaten går det også ganske så bra.

  • Erik Haugen Aspaas
  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Skuespilleren fikk nemlig «ja» fra sin gravide forlovede Sophie Hunter (36) på selveste Valentine's Day. Vielsen fant sted i St. Peter og St. Paul-kirken i England, med parets nærmeste venner og familie til stede. Søndag kveld bekreftet en av Cumberbatchs representanter de gledelige nyhetene overfor BBC.
– Det var en magisk dag, forteller hun.
Ifølge Daily Mail var det trolig «Sherlock»-kollega Martin Freeman som fikk æren av å Cumberbatchs forlover under lørdagens seremoni. Gratulasjonene har ikke latt vente på seg etter at giftermålet ble kjent:

– Det er fantastisk! Jeg har kjent ham siden han var liten og jeg sender kjærlige hilsener til brudeparet, sier skuespiller Dame Judi Dench (80) til US Weekly.

Det er imidlertid ikke alle som er like glade for at Cumberbatch nå er en gift mann. Flere fans har formidlet sin vrede over ekteskapet på Twitter, melder The Mirror:

https://twitter.com/Clarkyxox/statuses/566584956114468864https://twitter.com/thexperlliarmus/statuses/566580046341865472

Cumberbatch og Hunter skal ha møttes tilbake i 2009, i forbindelse med innspillingen av filmen «Burlesque Fairytales». De to holdt forholdet hemmelig i lang tid, helt frem til foreldrene til Cumberbatch annonserte forlovelsen i avisen The Times i november i fjor.

– Jeg gleder meg over å kunne bekrefte dagens kunngjøring av at Benedict Cumberbatch og Sophie Hunter har forlovet seg, sa en talsperson for «Sherlock»-stjernen til Sky News i november.

Cumberbatch er kjent fra roller som Sherlock Holmes i serien «Sherlock», dragen Smaug i «Hobbiten» og selvsagt Alan Turing i Morten Tyldums «The Imitation Game», som er nominert til hele åtte Oscar-statuetter i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder