DØDE SØNDAG: Den populære og gjevt meritterte skuespilleren Philip Seymour Hoffman. Foto: wenn.com

Stargate var naboer med Philip Seymour Hoffman: - Et stort tap

Politikilder til CNN: Fant nærmere 50 poser heroin i leiligheten

Den norske musikkprodusenten Tor Erik Hermansen i Stargate bor i det som var Philip Seymour Hoffmans nabolag i New York - et nabolag som nå er frarøvet en av sine største kunstnere.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Verden ble søndag rystet av den 46 år gamle skuespillerens bortgang. Han ble funnet livløs på badet i sin egen leilighet, og ifølge politiet skal en heroinoverdose være dødsårsaken.

I den samme leiligheten ble det funnet nesten 50 poser med det som later til å være heroin, ifølge to ikke navngitte politikilder som CNN har snakket med. I tillegg skal politiet ha beslaglagt flere reseptbelagte medikamenter og 20 brukte sprøyter.

I samme område på Manhattan bor Tor Erik Hermansen, som det siste tiåret har gjort eventyrlig suksess som låtskriver og produsent på det amerikanske popmarkedet.

Han beskriver den berømte naboen slik:

- Han var en veldig sympatisk fyr som levde et tilsynelatende normalt liv i nabolaget, gikk på kaffebar og i bokhandelen.

BOR I NEW YORK: Tor Erik Hermansen (t.v.) og Mikkel Storleer Eriksen i Stargate. Foto: Thomas Nilsson


Hermansen understreker at han ikke kjente Seymour Hoffman personlig. Men han og kona Roda snakket med ham ved flere anledninger.

- Dette er et stort tap for familien hans, for nabolaget og for filmen, sier Hermansen.

Hyllest av Seymour Hoffman har dominert sosiale medier det siste døgnet. Blant norske filmpersonligheter som har uttrykt sorg er Aksel Hennie.

- Så tragisk og trist. Hvil i fred, Philip Seymour Hoffman. Et av de mest inspirerende talentene noensinne, skrev Hennie på Twitter.

SØRGER: Fans og venner av Philip Seymour Hoffman hyller skuespilleren med bilder og lys på gaten utenfor bygningen han bodde i. Foto: Ap

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder