OSCARFAVORITT: Morten Tyldums første amerikanske film har tidligere i år blitt utropt som en Oscar-kandidat for beste film neste år. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Norsk regissør åpner filmfestival

Regissør Morten Tyldum (46) får åpne filmfestival i London med sin Hollywood-debut «The Imitation
Game».

  • Marthe Berg

Artikkelen er over fem år gammel

Filmen til norske Morten Tyldum, «The Imitation Game» med Keira Knightley og Benedict Cumberbatch i hovedrollene, skal åpne den 58. BFI London Film Festival, i oktober. Det skriver avisen Boston Herald.

Den biografiske filmen er basert på livet til matematikeren Alan Turing, som knakk den tyske Enigma-koden under andre verdenskrig, og senere ble tiltalt av den britiske regjeringen for å være homofil, på begynnelsen av 1950-tallet.

Filmen til «Hodejegerne»-regissøren skal vises på kinoen Odeon, på Leicester Square i London 8. oktober, og Cumberbatch og Knightley er ventet å gjeste den røde løperen sammen med Tyldum selv.

– Benedict er en gudbenådet skuespiller, krevende og kreativ. Både han og Keira Knightley gjør en fantastisk jobb i «The Imitation Game», har Morten Tyldum tidligere fortalt til VG.

Etter suksessen med «Hodejegerne» i 2011, åpnet de internasjonale filmmulighetene seg for Tyldum. Han flyttet med familien til Beverly Hills, og har det siste året vært fullt opptatt med å klippe filmen om datageniet Alan Turing, som blir hans Hollywood-debut.

Etter at regissøren viste et 20 minutters utdrag fra filmen på filmfestivalen i Berlin tidligere i år, var det fem studioer som kjempet om filmen før Harvey Weinstein, omtalt som Hollywoods mektigste mann, bladde opp.

Ifølge Boston Herald har The Weinstein Company bestemt at filmen skal slippes 21. november i USA, én uke etter at den etter planen slippes i Storbritannia.

Produsentene av filmen er Nora Grossman, Ido Ostrowsky og Teddy Schwarzman

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder