Tekst fra e-post: IDOL JUNIOR: Ida Fladen, Mari Eriksen Bølla, og Mathilde Spurkeland sammen. Foto: TV 2 Foto:Roy Darvik,

Mari og Mathilde videre i «Idol Jr.»

Mari Eriksen Bølla (10) og Mathilde Spurkeland (12) sang seg inn i hjertene til dommerne og er Norges første «Idol junior»-finalister.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Jeg er kjempeglad, sier deltager Mathilde Spurkeland, da det ble klart at hun er én av Norges første «Idol Jr.»-finalister.

«Idol junior» er en miniutgave av «Idol» og går parallelt med de vanlige sendingene til sangkonkurransen for de over 16 år.

Det er de tidligere «Idol»-deltagerne Margaret Berger (28) og Sandra Lyng Haugen (27), samt Idol-kollegaene Aleksander Denstad With (26) og Alejandro Fuentes (26) som er dommere i sangkonkurransen.

Onsdag kveld imponerte tolv år gamle Spurkeland dommerkvartetten med sin tolkning av Ariana Grandes «Almost is never enough».

– Du har fått en gave, du er helt fantastisk, sa Margaret Berger. «Idol»-dommeren la ikke skjul på sin begeistring. Hun var ikke den eneste.

Alejandro Fuentes løp opp til Spurkelands foreldre og takket dem med kyss og klem.

Mari Eriksen Bølla (10) fra Bryne kom også videre i kveld, og den unge deltageren ga dommerne hakeslepp etter sin opptreden. Hun hadde valgt ut «Hjerteknuser» av Kaizers som kveldens sang.

– Du er helt fantastisk, sa Sandra Lyng, mens programleder Ida Fladen ga henne en god klem.

Fladen ledet i sommer TV 2s «Sommertid» sammen med Guri Solberg og Gunhild Dahlberg. Programmet fikk en del kritikk, blant annet fra tidligere TV 2-programleder Oddvar Stenstrøm.

– Jeg gleder meg skikkelig. Jeg har ikke hatt tid til å tenke ordentlig på det i sommer på grunn av jobb, men nå blir det gøy å komme i gang, sier Fladen til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder