Poserer naken i eget magasin - får krass kritikk

PROVOSERER: Isabella Löwengrips forside blir ikke like varmt mottatt av alle. Foto: Jan Johannessen / faksimile Egoboost

Superblogger «Blondinbella» skaper nakendebatt i Sverige

Ikke alle liker at Isabella «Blondinbella» Löwengrip (21) kaster klærne på forsiden av sitt eget magasin. Nå svarer bloggdronningen på kritikken.

 • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel

Den svenske bloggdronningen slår et slag for kvinner i alle former og fasonger med sin nye kampanje «Size Me». I forbindelse med kampanjen poserer Löwengrip uten en tråd på forsiden av sitt eget magasin «Egoboost», noe som ikke har gått ubemerket hen i Sverige.

BAKGRUNN: Sveriges bloggdronning naken på egen magasinforside

Krass kritikk

I Norge hyller moteredaktørene forsiden med nakne Isabella, men det er ikke alle som er like begeistret. Den svenske journalisten og forfatteren Linda Skugge har selv posert usminket og i undertøyet på forsiden av magasinet Bon, men mener Isabellas bilde får motsatt effekt.

KRITISK: Linda Skugge. Foto: Aftonbladet

- Jeg ville viste hvordan jeg så ut på ordentlig. Folk synes det var ekkelt og stygt, ingen kalte meg modig, sier Skugge til Aftonbladet og langer ut mot «Blondinbella».

- Hennes forsidebilde er helt grusomt. Kampanjen er bra og selger magasiner, men hvordan skal kvinner få bedre selvfølelse av Isabellas pornografiske rumpe? Alle som sier de vil brette seg ut for å støtte andre kvinner viser tvert imot at de vil behage menn og være sexy. De som ikke vil være sexy er ekskludert, tordner Skugge.

VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med Isabella Löwengrip.

Forsidestuntet kommer som en respons på den heftige netthetsen Isabella ble utsatt for da hun la ut en rekke bilder av seg selv i bikini.

- Vi i redaksjonen er lei av syke idealer og vil vise mangfold når det gjelder kvinnekroppen. På tide å begynne å elske sin kropp på ordentlig, skriver «Blondinbella» på bloggen.

Svarer på bloggen

Löwengrip får imidlertid støtte av redaktøren for kvinnenettstedet Veckorevyn, Linda Öhrn Lernström.

- Det er en viktig jobb å lete etter modeller i større størrelser. Det føles som om modellene bare blir tynnere og tynnere, sier hun.

Også Isabella selv går til motangrep i et innlegg på sin egen blogg, som er en av Sveriges største med over 300.000 lesere daglig.

- Mitt nakne bilde er ikke det denne kampanjen handler om, det er bare en måte å presentere den på. Som jeg har sagt tidligere er det viktig å få kvinner til å akseptere kroppen sin og legge fokus på morsommere ting her i livet. At Linda helst ville sett meg i sykehusbelysning mens jeg blotter alt får være hennes sak, skriver «Blondinbella».

- Jeg blir sint når jeg leser om kvinner som Linda Skugge. Hvorfor skal vi trykke hverandre ned i stedet for å støtte hverandre? Kom igjen Linda, slutt med bitterheten, slutt å klage på alle andre og streb heller etter det vi alle vil - få kvinner til å føle seg bra, avslutter hun.

Flere artikler

 1. Sveriges bloggdronning naken på egen magasinforside

 2. Svensk bloggdronning om «Fotballfrues» bikinibilder: - Blir lei meg når jeg ser dette

 3. Pluss content

  Nakencover, drapstrusler og tøffe ungdomsår: Ny uro rundt svenske«Blondinbella»

 4. Svensk bloggdronning må kutte mail

 5. «Blondinbella» stopper TV-serie

Fra andre aviser

 1. Hun var den første, store rosabloggeren. Nå har hun skapt en millionbedrift.

  Bergens Tidende
 2. Bloggeren som ble gründerstjerne

  Aftenposten
 3. Hun velger jobben foran kjærligheten og har som mål å bli verdens mektigste kvinne: – Jeg spiser opp de fleste menn.

  Bergens Tidende
 4. Undersøker flere overgreps-anklager i svenske medier

  Aftenposten
 5. Skjønnhet vi kan tro på

  Bergens Tidende
 6. Drømmen om størrelse null

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder