- Særdeles ufortjent og litt uventet, mener Tor Milde

UTE AV IDOL: I kveld var det Astrid Sugaren som trakk korteste strået. Foto: Trond Solberg

Astrid Sugaren (17) ute av Idol

I kveldens Idol-sending var det Astrid Sugaren (17) som fikk færrest stemmer og måtte forlate konkurransen - til Tor Mildes forferdelse.

 • Sofia Storhaug
 • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over syv år gammel

De fire gjenværende deltakerne skulle under kveldens sending synge låter sammen med tidligere Idol-artister. Det var deltakerne Siri Vølstad Jensen (17) og Astrid Sugaren som fikk færrest stemmer.

- Utrolig kjipt

Til slutt var det Sugaren som trakk det korteste strået, med sangene «Everybody Hurts» og duetten «Ho Hey» med Aleksander With (25).

- Det er en utrolig kjip følelse å måtte ryke ut. Det er ikke så mye å si annet enn det. Men det er med blandede følelser jeg går ut i dag, sier Sugaren til VG og fortsetter:

- Det er seerne som bestemmer og av dem fikk jeg færrest stemmer, så det er jo ikke så mye å gjøre med det. Jeg tror ikke at det som skjedde forrige gang har hatt noe påvirkning på utfallet i dag. Alt kan skje, selv underdogen kan ryke ut.

Skal satse på musikken

Sugaren lover imidlertidig at dette ikke er det siste vi har hørt fra henne.

- Nå skal jeg hjem og satse på musikken. Jeg kommer til å skrive egne låter, sier Sugaren, som kommer til å droppe festen i kveld.

- Det blir ikke noe fest nå. Jeg skal rett hjem å legge meg. Jeg pleier å være så sliten etter hver sending, sier hun.

- Fortjener plassen din

Dommernes tilbakemeldinger var delte etter den første opptredenen:

- Først vil jeg bare si at du fortjener å stå her i dag, så vet du det, og jeg er veldig glad for at du er her. jeg synes stemmen din er nydelig vakker. Litt surt innimellom men en fin opptreden, sa Tone.

- Jeg synes du beviser her at du fortjener plassen din. Du er en underdog og det er positivt, mente Espen «Dansken» Selvig, og Kurt Nilsen fulgte opp:

- Jeg håper at du kunne ta det fra hjertet. Personlig synes jeg det blir litt anstrengt, det gjør at det blir litt stivt.

- I dag er det totalt å føle på. Hvis du ser og hører din utvikling her synes jeg dette er et virkelig godt stykke arbeid, sa Gunnar Greve.

Ikke enig

Den tidligere «Idol»-dommeren Tor Milde ga Astrid terningkast tre på første opptreden, men klinte deretter til med terningkast seks på duetten. Derfor er han sterkt uenig i at Astrid ble sendt hjem i kveld.

- Det var særdeles ufortjent og litt uventet. Hadde trodd at Steffen var ferdig nå, og etter min mening var det hans tur til å ryke ut. Astrid har en særegen stemme som hadde fortjent flere sjanser. Men folket bestemmer - igjen, sier Milde til VG.

Forrige fredag var også Astrid Sugaren blant de to deltagerne med færrest stemmer, men det var da Astrid Smeplass (17) som rød ut - til dommernes store forferdelse. Sugaren har derfor hatt en tøff uke, men fikk hjelp av duettpartneren With til å få gnisten tilbake. Dessverre holdt ikke det til å sende henne videre i konkurransen.

Mer om

 1. Idol

Flere artikler

 1. «Idol»-Astride-ene og «Idol»-Siri vil bli samboere

 2. Aleksander With lokket gnisten tilbake etter Astrid Sugarens tøffe uke

 3. Tor Milde om Siri og Alejandro: - En duett skapt i himmelen

 4. Tore Strømøy ut mot Idol-dommerne

 5. Steffen med Tone-kritikk: - Hun er ikke særlig begeistret for meg

Fra andre aviser

 1. Vurderer å trekke seg fra Idol

  Fædrelandsvennen
 2. Sang til bestemor – fikk dommer til å gråte

  Fædrelandsvennen
 3. Dette skal han synge i Idol fredag

  Fædrelandsvennen
 4. Idol-Steffen: Helt greit å ryke ut

  Fædrelandsvennen
 5. Idol-Casper videre: – Du er i ferd med å bryte ut av skallet

  Fædrelandsvennen
 6. Idol-Steffen ikke lenger favoritt

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder