Musikken er gaven fra venner og artister

Kronprinsparet skal overnatte i telt

220 gjester skal innlosjeres på Skaugum

SØT MUSIKK: Kronprins Haakon har tidligere uttalt at det var musikkinteressen som sendte ham i armene på Mette-Marit Tjessem Høiby i 1999. Nå vil kronprinsessen hedre prinsen med musikk. Foto: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX

Slottet røper detaljer om bursdagsfeiringen

Lørdag fyller Norges festivalglade kronprins 40 år og når kronprinsessen inviterer til musikkfestival hjemme på Skaugum får kronprinsen det han ønsker seg aller mest.

 • Martine Haug Nysether

Artikkelen er over seks år gammel

Siden de kongelige til daglig lever et liv som er planlagt i detalj, ønsket kronprinsesse Mette-Marit (39) og barna å overraske kronprinsen på hans bursdag røper slottet til VG.

- Siden det er kronprinsen det er snakk om vet jo alle hva som er hans store interesse i livet, det er jo musikk. Derfor synes familien det er kjempegøy å kunne invitere til en musikkfestival hjemme på Skaugum, forteller kommunikasjonssjef på slottet Marianne Hagen.

220 gjester kommer på musikkfestivalen som vil foregå på Skaugum lørdag og søndag, inkludert i invitasjonen er også overnattingstilbud.

- Gjestene skal ligge i telt og soveposer. Noen av de kongelige, skal ligge innendørs, men kronprinsparet skal ligge i telt, sier Hagen.

Mange rykter

FESTIVALGJENGERE: Kronprinsen var på Quartfestivalen i 2000 med kjæresten Mette-Marit, her er paret fotografert utenfor utestedet Kick i Kristiansand. Foto: THOMAS BJØRNFLATEN/VG

Musikken er gaven fra venner og artistene selv, og siden artistene er det som er igjen av overraskelsen ønsker ikke slottet å gå ut med hvilke artister som skal opptre.

- Det jeg kan røpe er at artist etter artist vil bli «pakket opp» og overrakt til kronprinsen fra scenen gjennom konsertene på lørdag og søndag, forteller Hagen.

Det har allerede florert flere rykter i mediene. Se og Hør meldte at Coldplay var et av bandene som skulle opptre, og bladet omtalte også musikkfestivalen som hippiefestival. Ingen av disse opplysningene stemmer.

- Det er ingen tema-fest kronprinsessen har invitert til, men en musikkfestival. Det stemmer heller ikke at Coldplay skal opptre og hvis du hører at verdensstjerner som Madonna, David Bowie eller Beatles kommer, så stemmer ikke det heller, sier Hagen til VG.

Dugnadsinnsats

Det er mye som skal ordnes når Norges kronprins fyller år. Både venner og familie har vært involvert i planleggingen og vil ifølge slottet også være involvert i gjennomføringen av musikkfestivalen.

- Det har vært en stor grad av dugnadsinnsats i forbindelse med feiringen. Jeg kan fortelle at kronprinsessen har satt i gang en innsamlingsaksjon blant ansatte og venner. De har tømt skap og skuffer, kjellere og loft for å bidra med «lopper», altså gammelt bestikk og servise til middagen på selve dagen, forteller Hagen.

Tidligere skrev Finansavisen at sikkerhetsoppbudet rundt festen opprinnelig ha beløpt seg til bortimot 20 millioner kroner, på grunn av prominente tilreisende gjester som krevde ekstra vakthold.

- Vi er ukjent med de kostnadsoverslag som er fremkommet i mediene. Våre kostnadsberegninger knyttet til politiets innsats er langt lavere, omkring 3,7 millioner kroner. Dette vil vi få dekket av Politidirektoratet, sa politimester i Asker og Bærum, Ingrid Virum, i forrige uke til NTB.

Les også

 1. Kongeekspert om Mette-Marits skattefritak: - Svært problematisk

  Kronprinsesse Mette-Marit (39) må ikke skatte av luksusgavene fra motegigantene.
 2. Kronprinsfamilien var med på kunståpningen

  I dag åpnet Dronning Sonja (76) sin første separatutstilling hos Galleri Nicolines hus i Kragerø.
 3. Spent dronning:- Jeg er nybegynner med egen utstilling

  I morgen åpner Dronning Sonja sin første separatutstilling hos Galleri Nicolines hus i Kragerø.
 4. Svensk kongeekspert: - De kongelige er motehusenes beste reklame

  Aftonbladets kongeekspert Jenny Alexandersson synes det er problematisk at kronprinsesse Mette-Marit (39) og de andre…
 5. Blogger ber Mette-Marit være åpen om sponsing

  Blogger Catherine Heienberg (22) reagerer på Mette Marits dyre klesvaner og mener kronprinsessen fungerer som en…

Mer om

 1. Kongehuset
 2. Kronprinsparet

Flere artikler

 1. Kronprinsen ankom bursdagsfesten i fallskjerm

 2. Samler inn penger til Haakons bursdagsfest

 3. Kronprinsparet skal ha nachspiel på låven

 4. Mette-Marit gir Haakon «samme» bursdagsgave som i 2003

 5. Feiret 45-årsdagen med familien

Fra andre aviser

 1. Venn samler inn penger til bursdagsfeiring

  Fædrelandsvennen
 2. Kronprinsens 40-årsdag feires med teltleir på Skaugum

  Fædrelandsvennen
 3. Kronprinsens 40-årsdag feires med teltleir på Skaugum

  Fædrelandsvennen
 4. Kronprinsens 40-årsdag feires med teltleir på Skaugum

  Aftenposten
 5. Venn samler inn penger til feiring

  Bergens Tidende
 6. Slottet: - Coldplay ikke til Skaugum

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder