FRA LYKKELIGERE DAGER: Jonas Bergström og Madeleine. Bildet til høyre: Dronning Silvia. Foto: AFP og VG

Mener Jonas Bergström-skryt bør fjernes fra dokumentar

(VG Nett) Svensk hoffreporter mener SVT bør klippe bort en sekvens i dokumentar-episoden som skal vises mandag.

Artikkelen er over ni år gammel

Det var lenge før bruddet mellom prinsesse Madeleine og Jonas Bergström at dronning Silvia uttalte seg i rosende ordelag om han som hun da trodde skulle bli hennes svigersønn.

- Et godt menneske

Den nye dokumentarserien «Kronprinsessan och kungariket» er svært populær i Sverige. Over 1,2 millioner svensker fikk med seg premiereepisoden på SVT1 mandag. Men nå skaper førstkommende episode bølger. Der vises nemlig innslaget med dronning Silvia, hvor hun omtaler Jonas som «sympatisk», og at hun er svært glad over forlovelsen mellom ham og Madeleine.

- Jonas er et veldig godt menneske, sier dronningen i intervjuet ifølge Expressen.

Klipper ikke bort

Selv om situasjonen er en ganske annen nå enn da nettopp den seansen ble filmet, har ikke SVT noen planer om å fjerne innslaget.

- Det har aldri vært aktuelt. Jeg har ikke tenkt på at dette kan skape negative følelser, sier Ingemar Persson, ansvarlig for dokumentaren, til Expressen.

- Madeleine blir lei seg

Expressens Hoff-reporter og anerkjent kommentator Johan T. Lindwall mener imidlertid at Silvias hyllest av Jonas bør klippes bort før episoden vises. Han synes det er unødvendig av TV-kanalen å vise innslaget han mener kommer til å støte hele kongefamilien.

«Midt i den beste TV-dokumentaren som noensinne har blitt laget om kongehuset, kommer bildene av Jonas Bergström. Deretter dronning Silvias hyllest av sin tidligere svigersønn. Jeg vet at det finnes en person som blir lei seg: Madeleine», lyder det fra Lindwall i hans kommentar.

Expressen skriver at det svenske kongehuset ikke ønsker å kommentere dokumentaren.

Madeleine tilbaketrukket

TV-dokumentaren er ment som en oppladning til det store kronprinsessebryllupet i Sverige neste lørdag, hvor kronprinsesse Victoria gifter seg med Daniel Westling. Silvias kommentarer om Jonas kommer i forbindelse med at hun snakker om Daniel og gleden over det forestående bryllupet til eldstedatteren. Planen var på det tidpunktet at yngsteprinsessen skulle gifte seg senere i år.

SE OG HØR-OPPSLAG: Tora Uppstrøm Berg (21) preget forsiden til Se og Hør i april. Faksimile: Se og Hør

Prinsesse Madeleine har avlyst alle offisielle plikter etter bruddet med Jonas i april. Hun har heller ikke deltatt på de tre lysningene som har vært arrangert før bryllupet.

Utroskapspåstand

Jonas var selvskreven gjest i bryllupet inntil bomben smalt i april. Ryktene om knute på tråden mellom prinsessen og forloveden hadde svirret en tid, men det skal ha vært norske Tora Uppstrøm Berg (21) fra Trøndelag som skal ha fått begeret til å flyte over. Tora sto fram i se og Hør og hevdet at hun hadde en affære med Jonas på skistedet Åre i fjor vår.

Historien om prinsessen, Jonas og Tora fra Trøndelag

Ikke lenger etter bladoppslaget var den kongelige forlovelsen brutt.

Les også: - Madeleine har det ikke bra

Hverken Madeleine eller Jonas har uttalt seg offetnlig etter at forlovelsen ble hevet.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder