EKSLUSIV SMAK: Petra Middelthon fyller sidene i motebladet Tique med internasjonale trender. Ikke rart Mette-Marit har fått smaken for designere som italienske Miu Miu (lyseblå kjole). Foto: Scanpix/Geir Olsen

Mette-Marits hemmelige stylist

Petra (33) bak Mette-Marits luksusklær

Moteredaktør i Tique, Petra Middelthon (33), har i all stillhet totalfornyet kronprinsesse Mette-Marits offisielle garderobe.

  • Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Det var en barndomsvenninne av Kronprinsessen som foreslo at Mette-Marit skulle benytte seg av Petras ekspertise. Middelthon er selv oppvokst i Kristiansand og har kjent Mette-Marit «i alle år».

Nytt kapittel

Kort tid etter bestemte Mette-Marit og moteredaktøren seg for å inngå et offisielt samarbeid. Dermed ble Petra automatisk en del av Mette-Marits aller nærmeste medarbeidere. Fra før har Kronprinsessen blant andre Torbjørg Bache, som gjør hennes hår og make-up.

PERFEKSJONIST: Moteredaktør i Tique, Petra Middelthon, er bosatt i Paris og jobber som kronprinsesse Mette-Marits stylist. Her er hun fotografert under moteuken i Paris våren 2003. Foto: Ingunn Slatbones Leine

Mette-Marits til tider «tantete» klær var byttet ut med internasjonale designerklær, i tillegg til kreasjoner fra den norske designerduoen Arne & Carlos - som er nære venner av Petra.

Besøket i Thailand markerte et nytt kapittel for Mette-Marits personlige stil, noe flere norske moteeksperter har merket seg.

Overfor VG ønsker ikke Petra å snakke om jobben som Kronprinsessens stylist.

- Dette kan jeg ikke si noe om, svarer en høflig, men bestemt Middelthon over telefon fra Paris.

Ifølge VGs kilder er Kronprinsessen svært aktiv i utvelgelsen og sammensetningen av sin egen garderobe. Motepolitiets Margrethe Gilboe var den første stylisten som fikk æren av å bygge opp Mette-Marits garderobe - men samarbeidet varte ikke lenge. I kjølvannet har Kronprinsessen brukt en rekke norske og internasjonale stylister, men ingen har hatt like stor innflytelse som Petra Middelthon.

Ikke bare er Tiques moteredaktør lommekjent i Paris' mest eksklusive handlegater; hun kjenner flere av trendverdenens viktigste nøkkelpersoner blant Mette-Marits favorittdesignere: Prada, Miu Miu, Valentino, Chanel og Alberta Ferretti.

Som kronprinsesse Mette-Marits stylist går Petras jobb ut på å komme med kreative innspill, finne klær, komponere garderober og formidle kontakt med eksklusive designere og moteskapere.

Petra og Mette-Marit reiser også ofte sammen på handleturer til europeiske storbyer.

Bryllupshjelp

Før jul i fjor kunne ukebladet Se og Hør vise bilder av Middelthon og Kronprinsessen på shopping i Paris, uten at de identifiserte den kjente moteredaktøren. Og for bare noen uker siden trykket samme publikasjon bilder av Kronprinsessen på handletur i Milano, denne gangen ledsaget av Petra og Mette-Marits felles venninne fra Kristiansand, Renée Rasmussen (33).

Trolig er det også Petra som vil assistere Mette-Marit i klesvalg til bryllupet til Charles og Camilla.

I siste nummer av Tique avbildes en Chloe-veske som Kronprinsessen brukte under det offisielle besøket i Thailand. Dessuten avbildes en Gucci-veske fra en kolleksjon Mette-Marit har tilhørende sko fra.

Redaktør i Tique, Tone Tobiasson, ønsker ikke å snakke om sin moteredaktørs samarbeid med Kronprinsessen.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Tobiasson til VG.

- Så det er helt uproblematisk at Petra jobber for Kronprinsessen, i tillegg til sine ansvarsområder i bladet?

- Dette er som sagt ting jeg ikke kan snakke om, avslutter Tone Tobiasson før hun legger på.

Slottet har ikke svart på VGs henvendelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder