REALITYKJENDIS: Charter-Hilde mener Kari Jaquesson er lite følsom når hun sier fedme skyldes latskap. Foto: TV3

Charter-Hilde med åpent brev til Kari Jaquesson: - Hold deg til berteslanking

(VG Nett) Hilde Skovdahl, kjent fra Charterfeber, reagerer på Kari Jaquessons fedmeutspill og har skrevet et åpent brev til fitnessdronningen.

  • Ida Anna Haugen

Kjære Kari Jaquesson,

Jeg har alltid sett på deg som en flott og dyktig dame som har kommet langt innenfor din bransje. Men nå er er jeg både forbanna og skuffa over deg.

Hvordan kan du som er trimdronningen vår, gå ut i Norges land å si «DU HAR IKKE FEDME, DU ER FEIT!» og at overvektighet er LATSKAP og MANGEL PÅ VILJE?

Jeg vet ikke hva slags høyere utdannelse du har, eller om du har forsket på overvektighet lenge - men det er én ting jeg vet som ikke du vet, og det er nemlig hvordan det er å være overvektig.

Ved å lese dine uttalelser som overvektig selv, skjer følgende: - stresshormonene mine øker - selvtilliten svekkes - jeg «hører» at sjokoladen «roper» på meg... dvs at jeg får lyst å trøstespise.

For det første bruker man ikke ord som FEIT når man snakker om mennesker. Jeg skjønner jo tydelig at du dømmer folk kun etter det ytre.

Jeg har ingen utdannelse på dette området, men likevel vet jeg at det finnes utallige grunner til overvektighet, Så det å bare si at det er latskap og mangel på vilje, er uforskammelig.

Jeg som er overvektig selv, har stått på så krampa tar meg. Jeg har prøvd alt fra Grethe Roede, Dr Atkins, Fedon, algetabletter, banan-kurer, slankedrikker osv. Ja, jeg gikk ned i vekt og gikk opp det dobbelte. Jeg har holdt på med dette siden jeg var 20 år etter at en kollega, mann på 50 år, sivilingeniør, fortalte meg at jeg burde slanke meg før et rebusløp på jobben.

Jeg har alltid elsket å være i aktivitet. Jeg elsker å svømme og danse og har ALDRI sett på meg selv som lat. Til og med i perioden der jeg hoppet på krykker i 4 år etter en bilulykke, gjorde jeg alt for å holde meg i form.

I dag når jeg hører ordet slanking eller overvektighet, hører jeg kun ordene «DU ER IKKE BRA NOK!»

Jeg skal ikke sitte her å ramse opp årsaker til overvektighet, for det er så utrolig mange grunner. Men å gå ut fra meg selv og de tusen brev jeg har fått fra overvektige kvinner og menn, vet jeg at det ligger så mye sorg, fortrengte episoder, sykdom, mobbing og den evige jakten på å være vellykket.

De skriver til meg at de beundrer meg for at jeg tørr å leve mitt liv fullt ut, at jeg tør å gå i badedrakt, og at jeg tør å synes.

Skjønner du ikke, Kari, at med å uttale deg på den måten du gjør, «ser du ned på oss». Du fyrer opp resten av samfunnet til å legge ekstra merke til oss som noen tapere som bare er late. Istedenfor å få oss til å føle oss verdifulle.

Dere herjer med en sårbar gruppe mennesker. Vern om menneskers hjerte og sjel først. Ikke snakk til oss som vi var en gjeng med idioter. Alle vet vi «spis mindre og tren mer»- budskapet... Men det er jo så uendelig mye mer som skal til.

Så Kari, HOLD DEG TIL «BERTE-SLANKING»... dvs. de som skal gå ned 3-5 kg, og la andre som er mer kvalifiserte, ta seg av resten.

Jeg holder foredrag «HURRA FOR FRODIGE DAMER!» Der jeg snur opp ned på situasjonen, og fokuserer på at livet er her og nå, og at du er bra som du er!

Hva skjer? Jo, neste dag ringer damene eller sender mail og sier ting som «tusen takk for at du løftet meg opp i går! I dag har jeg lyst å gå danse eller gå meg en tur» - eller «for en gang skyld har jeg lyst til å begynne å ta vare på meg selv og det jeg tror på!».

Jaaaaa da har jeg oppnådd det! Det å endre synet på deg selv og livet, før du tar tak på noe som helst annet!

Det skal være plass til alle!

Jeg vil avslutte dette brevet med å si...

Det er bedre å være tjukk i kroppen enn tjukk i hue!

Vennlig hilsen«Charter-Hilde», Hilde Skovdahl

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder