FYLLER ÅR: Dronning Sonja feiret 74-årsdagen på Mågerø med familie og venner - her er hun på sin 70-årsdag. Foto: Scanpix

Dronning Sonja feiret bursdagen på forskudd

Kongeekspert: - Sommertradisjon med bassengdrinker

(VG Nett) Lørdag inviterte kongeparet til bursdag på sommerstedet Mågerø for å feire dronning Sonja, som fyller 74 år i dag.

  • Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Hele kongefamilien har nå tatt ferie, men lørdag tok kongeparet seg tid til å feire dronningen, ifølge VG Netts kilder.

Festen ble etter det VG Nett erfarer holdt på kongeparets private sommersted Mågerø, som ligger på en odde på det kjente sommerparadiset Tjøme.

Smokingfest

En nokså glamorøs affære, ifølge kongereporter Kjell Arne Totland.

- Som vanlig feirer dronningen bursdagen sin på Mågerø - et praktfullt feriested. Da inviteres venner og familie til sommerlig smokingfest, som gjerne starter utendørs med en drink ved svømmebassenget. Deretter trekker man inn i den store gildehallen, forklarer den erfarne hoffreporteren.

Flere av kongeparets nærmeste venner og familie var tilstede, men ikke kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

KONGEEKSPERT: Kjell Arne Totland. Foto: All Over

De var i Monaco i anledning bryllpet til fyrst Albert og fyrstinne Charlene.

- I år valgte Sonja å holde «voksenfesten» i helgen, men jeg tipper det blir feiring med barn og barnebarn i dag, når Haakon og Mette-Marit er tilbake, sier Totland.

- Sporty kvinne

Han er for øvrig raus med lovordene om den nå 74 år gamle dronningen.

- Det er en utrolig sporty kvinne som fyller 74 år i dag. Jeg har fulgt henne tett i 20 år, og hun imponerer meg stadig med sin ungdommelighet. Da jeg så henne på TV sist, hadde hun klatret i fjellveggen opp til Nordkapplattået - og var knapt andpusten, skryter han.

Kongeparet har hatt en travel vår, blant annet med

prinsebryllup i Storbritannia. Der vakte dronningen oppsikt med sitt bryllupsantrekk - en rød kjole som fikk moteekspertene til å gispe.

Kongeparet har også vært på fylkesbesøk i Troms, hvor de ble møtt av

fem små trollbarn.

Dessuten måtte dronningen ta til tårene på

filmpremieren til dokumentarfilmenom gatemagasin-selger og rusmisbruker Knut Olav Brurud-Johannessen - hvis eneste ønske var at Kongen skulle komme på premieren.

Kongefamilien har nå ferie fram til august, men spesielt kronprinsparet har hatt mange festeligheter på programmet den siste tiden.

SAMLET: Her er hele familien til kronprins Haakon på hans 33-årsdag sammen med dronning Sonja på Mågerø i 2006. F.v. prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, Marius Høiby, prins Sverre Magnus og dronning Sonja. Foto: Scanpix


Haakon og Mette-Marit fikk tid til både

glitrende gallamiddag og fyrstelig brunsji forbindelse med bryllupsturen til Monaco.

Tidligere i sommer festet også kronprinsparet med

pop-norge på Universal-fest.

Neste post på parets offisielle program er i slutten av august, da skal de begge på fylkestur til Møre og Romsdag og Hedmark.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder