ARRESTERT MED CHARTER-SVEIN: Hjelpepleieren Ann-Helen Martinsen (23) ble arrestert sammen med kjæresten Thomas Furuseth (25) og blant annet reality-kjendisen Svein Østvik (48) søndag. Hun er rystet over politiets oppførsel. Foto: Tipsbilde (t.v)/Privat (t.h.)

ARRESTERT MED CHARTER-SVEIN: Hjelpepleieren Ann-Helen Martinsen (23) ble arrestert sammen med kjæresten Thomas Furuseth (25) og blant annet reality-kjendisen Svein Østvik (48) søndag. Hun er rystet over politiets oppførsel. Foto: Tipsbilde (t.v)/Privat (t.h.)

Arrestert med Charter-Svein: - Gråt og var bekymret for utdanningen min

(VG Nett) Vernepleieren Ann-Helen Martinsen (23) sier at hun uten grunn ble arrestert sammen med Charter-Svein og Vif-casuals før kampen på Ullevaal søndag.

Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Politiet opplyser at det var 30-40 såkalte casuals som laget amper stemning før kampen mot Ullevaal. På vei oppover mot stadion skal de ha kastet knallskudd og bluss mot politiet. Da slo politiet til og også Martinsen (23) ble pågrepet.

- Jeg har aldri blitt arrestert eller hatt noe med politiet å gjøre. Jeg gråt og var bekymret over at dette kunne ramme utdanningen min og at det ville bli konsekvenser. Jeg synes det er utrolig morsomt å gå på fotballkamper, selv om bare den dårlige siden av VIF-supporterne som blir vist, er det faktisk utrolig mye godt med dem og fotball og, sier vernepleieren til VG Nett.

Hun hevder at hun ble pågrepet og brakt i arresten uten grunn. Sammen med blant annet reality-kjendisen Svein Østvik (48) kjent fra «Charterfeber» og «Skal vi danse?» var hun på utestedet Abels før kampen. Der hadde det også samlet seg flere av Vålerengas casuals.

- Da vi gikk fra Abels var det mange som gikk foran, jeg har en anelse om at det var mange der fra casualsmiljøet. Politiet kom på siden av oss, vi trodde det var på grunn av guttene som herjet, men vi fikk jo ikke gjort noe med at de blusset.

Hun og Østvik var blant 31 som måtte sitte flere timer på glattcelle etter at de ble pågrepet av politiet utenfor Ullevaal stadion i går kveld, under det VG Nett får opplyst var en protestmarkering mot utestengelser fra Vålerenga-kamper.

Charter-Svein om politiet:- Virket helt håpløst

- Vil takke Charter-Svein

Hun forteller at politiet plutselig slo til:

- Plutselig ble vi kastet inn, jeg ble stilt opp langs et gjerde og tatt inn i en bil, sammen med Charter-Svein.

- Jeg vil faktisk takke ham for å roe meg ned og betrygge meg i bilen på vei til Grønland.

Hun forteller at hun noen timer senere ble sluppet løs fra sentralarresten uten å bli bøtelagt.

Artikkelen fortsetter.

FESTET FØR KAMPEN: Her fester Charter-Svein Østvik med supportere og VIF-casuals før han ble pågrepet utenfor Ullevaal Stadion. Foto: Leserfoto

- Lurt å ta litt avstand

Politiet i Oslo mener ikke det er grunnlag for å si at politiet arresterte tilfeldige mennesker utenfor Ullevaal stadion søndag kveld.

- Det får bli deres påstand, det som gjør at politiet agerer, er stemningen på denne kafeen og hvordan de agerer utenfor. Når de agerer som de gjør mot politiet så er det vel gjerne lurt å ta litt avstand fra sånne grupperinger. Hver enkelt vil bli gjenstand for en generell oppfølging, sier stabssjef John Fredriksen ved Oslo politidistrikt.

Han ønsker ikke å kommentere påstandene om at folk som ikke hadde gjort noe galt ble pågrepet.

- Jeg kan vanskelig kommentere en sånn påstand. Jeg har tillit til at de som har vært på stedet har gjort en god vurdering.

Svein Østvik fortalte tidligere mandag til VG Nett at han mente politiet gikk unødig hardt til verks.

- Jeg vet ikke en gang hva casuals er, jeg visste ingenting. Jeg var på en pub, så ble jeg med et tog til Ullevaal. Jeg ble med på en fest, så tok det plutselig helt av. Men han presiserer at politiet behandlet ham bra da han kom til sentralarresten på Grønland i Oslo.

Stabssjefen ved Oslo politidistrikt ønsker ikke å uttale seg i detalj om arrestasjonen.

- Det fremstår som at sånne mennesker får uønsket oppmerksomhet, han har selv sagt at han var fornøyd med måten han var behandlet på, men han innså at han var på feil sted til feil tid. Jeg har ikke noen annen kommenter til det.

FLERE PÅGREPET: Politiet slo hardt til mot fotballsupportere utenfor Ullevaal Stadion før kampen mellom Vålerenga og Sandefjord. Foto: Håkon Fossmark

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder