I SITT ESS: Winnie Harlow under Desigual-visningen i Madrid i vår. Foto: GETTY IMAGES ,

Stjernemodell: – Jeg er vakker

Fikk sjelden hudsykdom da hun var fire

Winnie Harlow (21) ble mobbet og slet med selvbildet gjennom hele oppveksten. Nå tar hun modellbransjen med storm.

Chantelle Brown-Young, som hun egentlig heter, lever godt av å skille seg ut. Med sine iøynefallende pigmentflekker er kanadiske Harlow utypisk sammenlignet med de tradisjonelle catwalk-skjønnhetene.

21-åringen pryder den ene reklamekampanjen etter den andre og er trekkplaster på mange av de mest prestisjetunge motevisningene.

MinMote: Utfordrer skjønnhetsidealet

Oppgjør med seg selv

I dag holdt hun en gripende tale under «Women in the World»-arrangementet i London, skriver Daily Mail.

– Alle spør meg hva som var vendepunktet mitt, men det var rett og slett bare jeg som valgte å gjøre en innsats ved å fokusere på min egen oppfatning av meg selv. Plutselig innså jeg at jeg faktisk ikke er stygg, tvertimot synes jeg at jeg er vakker. Så hvor i all verden hadde jeg fått denne ideen om at jeg ikke var det? Fra andre enn meg selv, forklarte 21-åringen.

ETTERTRAKTET: Winnie Harlow bruker hudsykdommen til sin fordel. Foto: Daniel Ochoa De Olza ,

– Nå har jeg lært å lytte til meg selv, uttalte hun.

Harlow var fire år da hun utviklet hudsykdommen vitiligo, som fører til hvite flekker på huden. Gjennom hele barndommen ble hun mobbet både fysisk og psykisk, og som 16-åring valgte hun å slutte på skolen.

Oppdaget på nettet

Mens mange av gjestene under dagens kvinnekonferanse uttrykte bekymring over hva slags press kvinner kan bli utsatt for gjennom sosiale medier, snakket Harlow varmt om de positive sidene ved nettsamfunn som Twitter og Instagram.

Det var nemlig da hun selv begynte å poste såkalte selfies at hun innså at utseendet hennes fascinerte omverdenen – i postiv forstand. Og sånn startet modelleventyet.

I LONDON: Winnie Harlow på moteuken i september. Foto: John Phillips ,

– Jeg hadde ingen planer om å bli modell. Det var bare en hobby. Jeg postet bilder i sosiale medier og ble oppdaget, forklarte Harlow.

Vil hjelpe andre

I dag er den fremadstormende 21-åringen selvutnevnt talsperson for vitiligo og er opptatt av å motivere og inspirere andre som har sykdommen.

Hun har blant annet postet en video på YouTube, hvor hun snakker om sine erfaringer og svarer på spørsmål hun ofte blir konfrontert med.

TV-seerne ble først kjent med Harlow gjennom realityserien «America's Next Top Model» i fjor, hvor hun endte på en sjetteplass. Sideb har hun også vært trekkplaster for Diesel.

Harlow er født i Canada, men har jamaicanske røtter.

Flere nyheter på Rampelys

I SENTRUM: Winnie Harlow og modellkolleger under moteuken i Madrid i februar. Foto: GETTY IMAGES ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder