STOLTE BESTEFORELDRE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia sier i en uttalelse at de selv husker gleden av å bli foreldre. Foto: Aftonbladet.

Kongen og dronningen: - Et etterlengtet barnebarn

Her er familiens lykkeønskninger til Victoria og Daniel

(VG Nett) Kong Carl Gustaf og dronning Silvia er fulle av lykkeønskninger til sin datter og prins Daniel etter fødselen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I en pressemelding fra det svenske kongehuset gir kongeparet uttrykk for sin store glede.

- Vi gleder oss mye med kronprinsesseparet. Vi husker selv gleden over å bli foreldre, og vi ønsker den nye familien en fantastisk tid i ro og fred, sier kongeparet i uttalelsen.

DET FØRSTE BILDET: Her er kronprinsesseparet på vei hjem fra sykehuset med sin datter mellom seg. Foto: Kungahuset.se.

- Det er et etterlengtet barnebarn, og vi er både veldig stolte og lykkelige i dag, sier de videre.

Les også: Her er Sveriges nyfødte prinsesse

Også kronprinsesse Victorias søsken, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine kommer med sine lykkeønskninger.

- Vi er overlykkelige over vårt nye familiemedlem, begge to. Vi har sett fram mot å bli onkel og tante, og vi ønsker all lykke og kjærlighet til vår søster, Daniel og deres datter, heter det i deres uttalelse.

Tidlig torsdag morgen ble kronprinsesse Victoria og prins Daniel foreldre for første gang. Kronprinsessen fødte en liten prinsesse på «Karolinska» nord for Stockholm og en stolt pappa fortalte pressen om det hele.

- Vi har fått en veldig søt prinsesse. Når jeg gikk fra rommet lå hun på brystet til moren og så ut til å ha det veldig koselig. Det var vanskelig å rive seg løs, sa prins Daniel.

STOLT TANTE OG ONKEL: Prinsesse Madeleine og prins Carl Philip. Foto: Mattis Sandblad.

Også prins Daniels foreldre har kommet med store ord om fødselen, gjengitt i samme pressemelding som kongefamilien:

- Vi kjenner stor glede i dag, når vår Daniel og vår Victoria nå har blitt foreldre. Vi ønsker Daniel og Victoria all lykke med det nye familiemedlemmet, og vi kommer til å støtte og hjelpe dem som besteforeldre, sier Olle og Ewa Westling.

Også prinsens søster henger seg på med en egen uttalelse.

- Jeg kjenner stor lykke over at min bror og Victoria nå har blitt foreldre. Det er et veldig etterlengtet barn. Som tante ser jeg, sammen med min familie, med spenning frem mot å lære barnet å kjenne og følge hennes utvikling. Det er også veldig hyggelig at mine døtre har fått en kusine, som de har lengtet etter, sier Anna Westling Söderström.

Kongen og dronning Silvia var ikke tilstede under fødselen og morgenen etter, men har nå kommet på besøk til Haga slott for å hilse på barnebarnet.Victoria og Daniel forlot sykehuset for få timer siden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder