Her er bildene fra James Bond-innspillingen

Her er de første bildene fra den neste James Bond-filmen som delvis spilles inn i Norge.

 • Jørn E. Kaalstad

Artikkelen er over ett år gammel

Filmen har prosjekttittelen «B25», som spiller på at det er den 25. filmen i rekken om den britiske agenten.

Innspillingen av filmscenene som foregår i Hakadal i Nittedal kommune startet 25. mars og skal etter planen foregå til 2. april.

Ifølge den engelske avisen The Sun skal arbeidstittelen på filmen nå være «Shatterhand» som kan oversettes til «Knusehånd».

«Et barn skyter en inntrenger»

På tross av et enormt hemmelighetskremmeri rundt filmen ble det i februar i år klart at deler av filmen skulle spilles inn i Norge. Det var Varingen/Romerikes Blad som først kunne avsløre at innspillingen var lagt til Norge ved at de fikk ut dokumenter fra blant annet Arbeidstilsynet.

Nå har VG tilgang til bildene fra innspillingen.

INNSPILLING VED LANGVANN: «Et barn skyter en inntrenger. Hun blir jaget av en annen inntrenger og løper ut på en islagt innsjø», står det i søknaden til Arbeidstilsynet. Foto: Splash News/ NTB Scanpix

les også

James Bond i Norge: Dette vet vi

I produksjonsselskapets søknad til Arbeidstilsynet ble det beskrevet en scene med en 13-åring ved Langvann i Hakadal. I søknaden står det: «Et barn skyter en inntrenger. Hun blir jaget av en annen inntrenger og løper ut på en islagt innsjø».

Og bildene fra innspillingen av scenen viser at denne inntrengeren løper etter jente over en islagt innsjø. Han har på seg en nær identisk «Phantom Of The Opera»-maske og har en maskinpistol i hånda.

Det er uklart om inntrengerens maske er en rekvisitt som vil bli synlig i filmen, eller om den er en «fx-maske» som gir produsentene mulighet til digitalt å manipulere utseendet til karakteren i studio.

Barnet i scenen er en 13 år gammel britisk jente, ifølge søknaden. Det går der frem at hun har fått tillatelse til å jobbe i Norge med maksimalt fem-timers dager.

Det er fortsatt ukjent hvem jenta er og hvilken rolle hun har i filmen.

les også

Roger Moore (1927–2017): Den beste Bond

Grunnen til at noen scener i den nye Bond-filmen er lagt til Norge er at Norsk filminstitutt har bidratt med et vesentlig beløp i produksjonsstøtte til filmen.

– Vi er glade for at innspillingen av filmen med foreløpig tittel «B25», er vurdert lagt til Norge. Tilskuddsrammen vi tilbyr filminnspillingen, 47 millioner kroner, er den største i insentivordningens historie, sier Stine Helgeland, i Norsk filminstitutt, i i en pressemelding. 25. januar i år.

BYDGE HUS: Det ble oppført et hus på 16 x 12 meter, et midlertidig telt og oppstillingsplass på 400 kvadratmeter for en rekke kjøretøyer, samt tilkomstvei fra eksisterende vei for innspillingen. Foto: Splash News/ NTB Scanpix

– Trener 12 timer om dagen

Hele rollelisten er ikke klar for Bond-filmen. Det vi vet er at Daniel Craig skal spille James Bond. Han brekreftet dette allerede på «The Late Show with Stephen Colbert» i august 2017. Cary Joji Fukunaga skal regissere filmen etter å ha tatt over for Danny Boyle.

Skuespilleren Ralph Fiennes, som spilte «M» i den forrige Bond-filmen «Spectre» skal fortsette i rollen. Han ble nylig intervjuet av BBCs «Newsnight» og sa selv skuespillerne var uvitende om handlingen i filmen.

– Det er like mye sikkerhet rundt en Bond-produksjon som det er i MI6 (britisk etterretning, red.anm). Jeg vet ikke hva tittelen blir og jeg har ikke fått lese manuset ennå, sa han til BBC.

I følge en kilde som Mail Online har snakket med skal Daniel Craig (50) ha trent 12 timer om dagen for å klare de fysiske utfordringene soom Bond-rollen krever.

– Det er en actionfilm og han vil gjøre sitt absolutt beste i denne filmen, sier kilden ifølge Mail Online.

les også

Rami Malek skal være aktuell som Bond-skurk

Disse skal spille

Disse rollene skal være klare, ifølge den offisielle James Bond-fansiden.

* Lea Seydoux fortsetter i rollen som Madeleine Swann.

* Naomie Harris fortsetter i rollen som Miss Moneypenny.

* Ben Whishaw blir Q.

* Det er også bekreftet at Oscar-vinner Rami Malek skal spille skurk i den nye filmen.

* Ikke med: Christoph Waltz bekreftet allerede i 2017 at han ikke vil returnere som karakteren Blofeld.

Filmen skal etter planen lanseres 14. februar 2020.

PÅ OSCAR: Emma Stone under Oscar-utdelingen i februar i år. Er hun den nye Bond-piken? Foto: AP

Det store spørsmålet for mange er hvem som blir det nye Bond-piken.

Blir hun den nye Bond-piken?

Det italienske nettstedet SassiLive avslørte at filmen skulle delvis spilles inn i Sassi Di Matera i Italia nå i april.

I den samme artikkelen hevdes det, ubekreftet at superstjernene Emma Stone og Dakota Johnson er «sannsynlige» stjerner i den nye Bond-filmen, i følge IMDB.

Flere aviser og nettsteder, blant annet express.co.uk har skrevet om dette men det er som sagt et ubekreftet rykte.

les også

Bond-piker gjennom 53 år: Bellucci blir (50) historisk

Pluss content

Grunnen til at noen scener i den nye Bond-filmen er lagt til Norge er at Norsk filminstitutt har bidratt med et vesentlig beløp i produksjonsstøtte til filmen.

– Vi er glade for at innspillingen av filmen med foreløpig tittel «B25», er vurdert lagt til Norge. Tilskuddsrammen vi tilbyr filminnspillingen, 47 millioner kroner, er den største i insentivordningens historie, sier Stine Helgeland, i Norsk filminstitutt, i i en pressemelding. 25. januar i år.

NESTE INNSPILLINGSSTED: Sassi di Matera (rød markør) ligger sør for Roma. Foto: Google

Les også

Mer om

 1. Film
 2. Kino
 3. Nittedal
 4. James Bond
 5. Kultur
 6. Daniel Craig

Flere artikler

 1. Avslører detaljer om nye James Bond: Ikke lenger i tjeneste

 2. Jernring rundt James Bond-innspilling

 3. James Bond i Norge: Dette vet vi

 4. Spekulerer på James Bond til Hakadal

 5. James Bond-skaperne: Derfor valgte de Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder