Bilal Saab vant «Stjernekamp»: – Har forandret meg som artist

H3 ARENA (VG) «Stjernekamp»-finalistene Bilal Saab og Kim Rysstad møttes til det aller siste oppgjøret om å bli Norges ultimate entertainer.

 • Rano Tahseen
 • Jørn Pettersen
 • Tor Martin Bøe
 • Frode Hansen (foto)

Gjennom høsten har finalistene Bilal Saab (20) og Kim Rysstad (38) opptrådt i 13 ulike sjanger og temaer de siste ti ukene. Til slutt var det en tårevåt Saab som stakk av med seieren om å bli Norges ultimate entertainer på H3 arena lørdag kveld.

– «Stjernekamp» har forandret meg som artist. Det er mange fine folk med her, så jeg er utrolig takknemlig for denne muligheten, forteller en fornøyd Saab til VG etter sendingen.

Fikk du med deg? «Stjernekamp» vant lørdagskvelden

Planen videre for vinneren er å gi ut ny musikk og spille flere konserter, men først skal 20-åringen ta en planlagt liten pause. Det har imidlertid ikke gått opp for Saab at han er blitt Norges ultimate entertainer.

– Jeg må våkne opp i morgen og ta alt innover meg da, sier Saab.

– Blitt tryggere på meg selv

Kim Rysstad, som kom på andreplass, forteller at «Stjernekamp» har endret ham både som person og som artist.

– Jeg har blitt mye tryggere på meg selv, og fått en selvtillit som jeg ikke har hatt tidligere. Nå vet jeg at jeg kan gjennomføre det jeg tror jeg kan, sier Rysstad.

Har du sett? «Stjernekamp»: Sesongen for underdogs

Selv om det ikke ble seier på 38-åringen, har deltagelsen av «Stjernekamp» gjort ham attraktiv på markedet.

– «Stjernekamp» har gjort mye med meg som artist. Jeg har fått mange nye oppdrag, forteller han.

– Hvordan opplevde du de siste minuttene?

– Jeg var helt rolig og komfortabel med situasjonen. Det er den beste som har vunnet, legger han til.

– Ikke vært overbevisende

Lørdag startet finalen med et felles åpningsnummer med alle artistene som har vært med i «Stjernekamp» denne høsten. Videre sang finalistene tre låter hver - en reprise fra en av høstens sjangere, en låt fra eget repertoar og til slutt en finalelåt de har valgt selv.

Bilal Saab. Foto: Frode Hansen

VGs anmelder, Tor Martin Bøe, har anmeldt opptredenene fortløpende. Han syns imidlertid ikke noen av kveldens finaleprestasjoner har vært virkelig overbevisende.

– Faktisk gikk det best med det de har framført tidligere. Der imponerte begge to. Resten av finalen bar preg av litt stillestående låtvalg og overraskende middelmådige prestasjoner, sier Bøe.

Har du sett? Lisa Børud fra «Stjernekamp» har forlovet seg

– Den virkelige stjernen her er Bilal Saab, og jeg synes det er han som bør vinne, basert på en gjennomgående sterk sesong. Som dessverre ikke ble avsluttet, i mine ører, på det nivået man skulle forvente.

Fra ti deltagere til én vinner

Kim Rysstad har fra før gitt ut fire album og ble nominert til Folklarm i 2007 og Spellemann i 2011. Bilal Saab, som er frontfigur og vokalist i gruppen NorthKid, har spilt konserter rundt hele landet og omtales som Finnmarks nye stjerneskudd.

Forrige uke var det Sondre Mulongo Nystrøm som måtte takke for seg i semifinalen.

Beate til VG: – Får fort gråten i halsen

Fra før av er Adrian Jørgensen (27), Beate S. Lech (44), Åge Sten Nilsen (49), Andrea Santiago (17), Anette Amelia Hoff Larsen (36), Kari Gjærum (66) og Hanne Sørvaag (39) ute av konkurransen. Årets ti artister har hatt bakgrunn i alt fra pop og rock til folkemusikk, musikal og jazz.

Mer om

 1. Stjernekamp
 2. Musikk
 3. Konkurranse

Flere artikler

 1. Sondre Mulongo Nystrøm er ute av «Stjernekamp»: – Gått over all forventning

 2. NRK bekrefter: Thomas Felberg er ferdig i «Stjernekamp»

 3. Adrian ute av «Stjernekamp»

 4. Andrea Santiago røk ut av stjernekamp: – Titt og ofte på kanten av surt

 5. Tone Damli tilbake i MGP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder