NERDRUM-FAN: Tatoveringsstjernen Kat Von D hyller kunstner Odd Nerdrum på Instagram. Foto:Chris Pizzello,Ap

Tatovørkjendis hyller Odd Nerdrum

Tatoveringsstjernen Kat Von D (32) postet søndag to bilder på Instagram der hun roser en av Norges største kunstnere.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Kat Von D, eller Katherine von Drachenberg som hun egentlig heter, er best kjent som tatovør i reality-seriene «Miami Ink» og «LA Ink», som ble sendt på TLC Norge.

Tatoveringskunstneren, som tidligere har kåret Norges kuleste tatovering på oppdrag fra VG, delte søndag to malerier av Odd Nerdrum med sine nærmere 2,3 millioner følgere på Instagram.

Nerdrum-app har 17-årsgrense

Ved siden av et av bildene skriver Von D at hun har funnet sin absolutte favoritt-app, nemlig appen «Nerdrum Museum». Appen har samlet over 200 av Odd Nerdums mest kraftfulle malerier, og tilbyr eksklusiv informasjon om hans arbeid.

På grunn av hyppig og intenst seksuelt innhold eller nakenhet, har appen aldersgrense 17 år, ifølge App Store.

Nerdrum er kjent for sine povokative malerier, og har blant annet avbildet seg selv med en erigert penis, i maleriet «Selvportrett i gylden skrud». Hans malerstil og kunstsyn har flere gnager skapt offentlig debatt om kunst i Norge.

Provoserte «Insta-følgere»

NERDRUM-FAN: Kat Von D har lagt sin elsk på blant annet dette bildet av Odd Nerdrum, som hun har delt på Instagram. Foto:,Faksimile fra Instagram

På et av bildene Kat Von D har publisert, står følgende sitat fra Odd Nerdrum innfelt i bildet:

«Bare løgnere sier de elsker barnetegninger.»

Flere av tatoveringsstjernens følgere raser nå mot Von D fordi de tror hun ønsker å formidle sin personlig mening om barnetegninger ved å poste bildet.

«Kat, jeg elsker deg, men bare blinde personer ser ikke hvor vakker barnets evne til å uttrykke sin kreativitet er. Som en kunstner burde du vite det», skriver en av hennes følgere.

En annen skriver «Dette er bullshit. Det er bare hjerteløse personer som ikke liker barnetegninger.»

En Instagrambruker går så langt at hun trekker konklusjonen at tatovørens påståtte budskap er grunnen til at hun ikke har barn.

– Jeg er flau over at dette er grunnen til at du ikke har barn. Jeg pleide å elske deg, skriver hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder