Brødrene skal portretteres i New York Times

MARATON: Vegard og Bård Ylvisåker har i dag spilt inn både kveldens og torsdagens episode av «I kveld med Ylvis» - og reiser rett fra innspilling til Gardermoen for å ta fly til New York. Foto: Tronde Solberg

Ylvis: - Vi har en defekt som gjør at vi ikke blir nervøse

Natt til onsdag setter Vegard og Bård Ylvisåker seg på flyet til USA for å delta på talkshows med millioner seere. Nervøsiteten legger de igjen hjemme.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Camilla Norli

Artikkelen er over seks år gammel

I kveld reiser Bård og Vegard Ylvisåker på en ny USA-tur. De måtte fremskynde innspillingen av sin egen TV-innspilling for å rekke flyet til New York der de blant annet skal delta på TV-showet «Late Night With Jimmy Fallon» og det legendariske NBC-morgenshowet «The Today show with Carson Daly».

- Jimmy er et stort forbilde for oss, spesielt fra SNL-tiden. Jeg ser ikke så mye på TV for tiden, men jeg har fått med meg de største tingene han har gjort de siste årene, sier Bård til VG.

- Det er veldig stas at han har invitert oss, og jeg håper at det blir bra og ender opp som en kul opplevelse, tilføyer broren Vegard.

KJENDISTUNGT: Kjente gjester står i kø for å komme på Jimmy Fallons show. Her er Justin Timberlake (t.v.) på visitt hos den populære programlederen. Foto: Afp


Ikke planlagt i detalj

Det amerikanske TV-showet blir spilt inn i morgen formiddag, så det var bare såvidt de populære Ylvisbrødrene rakk å spille inn to episoder av sitt eget show «I kveld med Ylvis» før de måtte sette kursen mot Gardermoen for å fly til New York.

Fallon selv er kjent for å gjøre flere sprell med gjestene sine, men ifølge Ylvis-brødrene er ikke besøket planlagt i detalj.

- Jeg vet omtrent det samme som deg: at vi skal dit og vi skal gjøre noe, men hva - det aner jeg ikke. Vi skal ha et telefonmøte etterpå og bestemme hva vi skal gjøre. Jeg regner likevel med at det blir noe gøy, sier Vegard til VG.

HEKTISK: Tirsdag kveld spiller Vegard og Bård Ylvisåker inn to episoder av talkshowet sitt, før de setter seg på flyet til USA natt til onsdag. Her sammen med Calle Hellevang-Larsen (t.v). Foto: TROND SOLBERG/ VG


New York Times-intervju

Mediesjef Hanne McBride i TVNorge bekrefter også at Ylvis skal delta på «Today show», som har rundt 5 millioner seere, på NBC på fredag morgen - og der ser det ut til at Ylvis-brødrene både skal opptre og intervjues.

- Vi har en defekt som gjør at vi ikke blir nervøse, og den er veldig god å ha i denne bransjen. Det er ikke at vi er spesielt gode eller tror at alt skal gå bra, men vi er så fokusert på at vi skal gjøre en god jobb, sier Bård, og fortsetter:

- Om det er 200 her hjemme eller tre millioner som ser på oss på TV, så gjør vi den samme jobben. Og den har vi jo hatt i 12 år, så man blir jo vant med det etter hvert.

VGTV: Se videoen «The Fox» som har tatt verden med storm

Ifølge Bergensavisa har også New York Times booket Bård og Vegard til et større intervju som skal trykkes i avisas lørdagsutgave neste helg.

- Det skal lages et stort feature portrett med Vegard og Bård mens de er i New York. Så det er jo en veldig stor ære for dem å bli portrettert i New York Times, sier Ylvis-manager Jørgen Thue til VG.

Brødrene skal også i flere møte med ulike personer mens de er i New York, og ifølge BA skal de møte stjerneprodusentene Stargate som står bak «The Fox» om en mulig oppfølger.

Stjernegjester

Sist Ylvis-brødrene var i USA deltok de på både Ellen DeGeneres-show og på den stjernespekkete musikkfestivalen iHeartRadio i Las Vegas.

ETTERSPURT: Sist Ylvis-brødrene var i USA deltok de på «The Ellen DeGeneres Show». Foto: Michael Rozman/Warner Bros. / NTB scanpix


Talkshowet «Late Night With Jimmy Fallon» har 3,6 millioner seere i snitt og tilgang til svært prominerte gjester i studio:

Dagen før Ylvis deltar skal Miley Cyrus gjeste showet, og dagen etter er Katy Perry hovedgjest. På onsdagens show skal også Alan Rickman, Chloe Grace Moretz, Jeff Musial og Cassadee Pope delta, ifølge programmets hjemmeside.

I skrivende stund er «The Fox» vist nærmere 98 millioner ganger på YouTube - og har økt i et høyere tempo enn «Gangnam Style» gjorde i fjor.

Mer om

  1. Ylvis

Flere artikler

  1. Ylvis reiser til USA - programinnspillingen fremskyves

  2. Slik tok Ylvis regien på Jimmy Fallon-show

  3. Stjernebrødrene har landet i Norge

  4. Ylvis spilte på stjernespekket musikkfestival

  5. Ylvis og «The Fox» nummer 10 på iTunes i USA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder