KOMMER TIL OSLO: Juliette Binoche og U"-trommis Larry Mullen jr kommer til Oslo-premieren av «Tusen ganger god natt» neste onsdag. Foto: Terje Bringedal

Juliette Binoche og U2-Larry til Oslo-premiere

Den norske filmen «Tusen ganger god natt», som tidligere i høst vant en av filmverdenes gjeveste priser, får nå en stjernespekket premiere i Oslo.

  • Camilla Norli

Artikkelen er over seks år gammel

Regissør Erik Poppe har stor suksess med sin internasjonale film «Tusen ganger god natt» - og når filmen endelig får Norges-premiere onsdag i neste uke, kommer stjernene Juliette Binoche og Larry Mullen jr. på besøk.

- At begge kommer til premieren, er selvfølgelig utrolig stas, sier regissør Erik Poppe i en pressemelding fra filmselskapet Euforia film.

SE BILDENE: Se bildene fra Erik Poppes film her

- De er begge meget travle, Juliette kommer praktisk talt rett fra avsluttet filminnspilling og Larry direkte fra studio, hvor han jobber intenst med ny plate. De gleder seg veldig til dette begge to, og det er vel bare jeg som fortsatt er sjukt nervøs for alt som kan gå galt når filmen skal vises, sier regissøren.

Oscar-pris

Juliette Binoche er en av verdens ledende og mest respekterte skuespillere - og hun mottok Oscar for sin rolle i «Den engelske pasienten» for rollen som «Hana». Nå spiller hun for første gang i en norsk film. Trommis Larry Mullen jr. i selveste U2 spiller også i filmen, og har takket ja til å komme på festpremieren i Oslo neste onsdag.

- I tillegg kommer de fantastiske barna som spiller døtrene til Juliette i filmen, og selvfølgelig kommer Mads Ousdal. Vi jobber også med å få Nikolaj Coster-Waldau hit, men han er opptatt nær sagt døgnet rundt med Game of Thrones-innspilling, så vi får se om han rekker premieren, sier Poppe i pressemeldingen.

Krigsfotograf

I begynnelsen av september ble filmen hedret med juryens Grand Prix under filmfestivalen i Montreal - noe som skal være en av filmverdenes fremste priser.

Regissør Erik Poppes film handler om krigsfotografen Rebecca (Juliette Binoche), og er i stor grad basert på Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder. Mens Rebecca er ute på et farlig oppdrag i Kabul, blir hun alvorlig skadet - og samtidig ber hennes mann (Nikolaj Coster-Waldau) henne velge mellom familien eller jobben.

Ousdal starstruck

Norske Mads Ousdal spiller også en liten rolle i filmen - og han innrømte overfor VG at han ble fullstendig starstruck da han skulle spiller inn en scene med Juliette Binoche.

Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg basert på Erik Poppes historie. Produsenter for filmen er Stein B. Kvae og Finn Gjerdrum. Filmen har et budsjett på 40 millioner kroner og er spilt inn i blant annet Dublin og Marokko.

Flere artikler

  1. Norsk film gjorde suksess i Montreal

  2. Poppe: Det er prisen å betale for å brenne så sterkt

  3. Fransk Oscar-vinner og detektiv med Downs skal sikre den norske filmhøsten

  4. Fagprisene er delt ut: De første Amanda-prisene

  5. Dette tror Bonnevie om Skavlans mulige filmdebut

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder