POPULÆRT STRØK: Eks-statsråd Trond Giske solgte i april en leilighet i denne bygården like ved Sofienbergparken til NRK-kjendis Haddy N'jie. Kjøpesummen var 5,1 millioner kroner.

POPULÆRT STRØK: Eks-statsråd Trond Giske solgte i april en leilighet i denne bygården like ved Sofienbergparken til NRK-kjendis Haddy N'jie. Kjøpesummen var 5,1 millioner kroner. Foto:Nils Bjåland,VG

Giske millionær på boligsalg til NRK-kjendis

Trond Giske (Ap) har tjent 4,5 millioner kroner på Grünerløkka-leiligheten han nå har solgt til NRK-kjendis Haddy N'jie.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I 1994 kjøpte daværende AUF-leder Trond Giske en leilighet i Helgesens gate på Grünerløkka i Oslo for 635.000 kroner.

I april i år ble det registrert en ny eier av leiligheten: NRK-kjendis Haddy N'jie (34). Hun har nemlig bladd opp 5,1 millioner kroner for leiligheten Giske kjøpte for ganske nøyaktig 20 år siden.

- Det stemmer at jeg har solgt den leiligheten. Det er fordi jeg ikke kommer til å bo der igjen. Jeg eier min egen bolig i Trondheim, sier Trond Giske til VG.

- Det ble god avkastning?

- Ja, det har vært god prisstigning i eiendomsmarkedet generelt, så det reflekterer jo det. Og det er jo 20 år siden jeg kjøpte den, sier Giske.

FOLKEKJÆR: Haddy N'jie (34) har ledet en rekke store underholdningsprogrammer på NRK de siste årene, inkludert Melodi Grand Prix og TV-aksjonen. Her er hun i aksjon sammen med Jacob Oftebro under jubileumssendingen fra Eidsvoll 17. mai i år. Foto:Helge Mikalsen,VG

- Kjenner du kjøperen?

- Ja, det gjør jeg, sier Trond Giske om Haddy N'jie, som i flere år har vært en profilert NRK-programleder.

Vet du noe om denne saken? Tips VGs journalister her!

Trond Giske sitter på Stortinget og er innvalgt fra Sør-Trøndelag.

- Jeg har jo mitt hjem i Trondheim. Det har jeg hatt i alle år, sier Trond Giske.

Giske, som i fjor høst gikk av som næringsminister, vil ikke si noe om omstendighetene rundt salget.

Fikk ekstra uker i statsrådsboligen

Da de rødgrønne tapte valget i fjor, måtte Giske flytte ut av statsrådsboligen på Gimle i Oslo. Det er her, og ikke i leiligheten i Helgesens gate, han selv har bodd de siste årene.

I statsrådsboligen fikk Giske imidlertid anledning til bli værende i fire uker etter at regjeringen gikk av i midten av oktober. Denne leiligheten er nå tatt over av justisminister Anders Anundsen (Frp).

- Utflyttingen fra statsrådsleiligheten til stortingsleilighet skjedde etter opplegget som var lagt. Vi fikk anledning til én måned på å pakke og flytte, og måtte søke særskilt hvis vi trengte mer. Det ble ikke nødvendig i mitt tilfelle, sier Trond Giske til VG.

Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor bekrefter at Giske flyttet ut omtrent en måned etter han gikk av som statsråd. Dette er innenfor det som ansees som normal flyttetid.

Etter utflyttingen fra statsrådsboligen ble Trond Giske tildelt en stortingsleilighet i Maridalsveien i Oslo. Den ligger mellom bydelene St. Hanshaugen og Grünerløkka, og er heller ikke langt fra leiligheten som han nå har solgt til Haddy N'jie.

Vet du noe om denne saken? Tips VGs journalister her!

BETRODD STATSRÅD: Trond Giske har vært medlem av alle Jens Stoltenbergs regjeringer. Både i 2000-2001 og fra 2005-2013. Foto:Kristian Helgesen,VG

Ifølge leder av Stortingets interne boligkomitè, Ingrid Heggø (Ap), har alle representanter med folkeregistrert adresse mer enn 40 kilometer unna Stortinget krav på gratis stortingsleilighet i Oslo så lenge de er stortingsrepresentanter.

Giske er fremdeles folkeregistrert i Trondheim. Til tross for at han har sitt daglige virke i Oslo siden tidlig på 90-tallet. Det er vanlig at stortingsrepresentanter ikke melder flytting fra fylket de representerer.

Gjorde gullavtale i 2001

47-årige Giske har vært blant Aps fremste politikere de siste 15 årene. Han har vært statsråd i alle Jens Stoltenbergs regjeringer, og bekledd postene som utdanningsminister, kulturminister og nærings- og handelsminister.

Da han gikk av som utdanningsminister i Jens Stoltenbergs første regjering tilbake i 2001 vakte det oppsikt da Giske fikk fortsette å bo i statsrådsleiligheten han hadde disponert.

Mens andre avgåtte statsråder flyttet ut ble Giske boende i luksuriøse Gimle Terrasse på skattebetalernes regning, samtidig som han leide ut leiligheten på Grünerløkka. Den samme leiligheten som nå er solgt til Haddy N'jie.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Haddy N'Jie uten å lykkes. Heller ikke manageren hennes har besvart VGs henvendelser

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder