MESTERNE: Bak fra venstre er Kim Rygel, Marco Elsafadi, Ingrid Kristiansen, Susann Goksør Bjerkrheim, Stine Brun Kjeldaas, Erik Solér, Gro Espeseth, Roger Ruud, Johan Remen Evensen. Kjersti Grini og Knut Holmann. Foran står programleder Dag Erik Pedersen. Foto: NILS BJÅLAND

Kim Rygel ut av Mesternes Mester: - Gammel og tung

Den tidligere danseren innrømmer til VG at det ikke kom som noen overraskelse at det var han som røk ut av mester-konkurransen.

Eliese Laustsen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det var jo en del av konseptet det, sier Kim Rygel (46) om lørdagens exit i NRK-programmet Mesternes Mester.

I lørdagens episode var det den tidligere sportsdanseren som må pakke kofferten og vende nesen hjem.

- Jeg fikk ikke forberedt meg så mye som jeg hadde ønsket i forkant av konkurransen, og da kjente jeg kjapt at det har blitt for mye sofasliting.

Utslitt

Rygel mener han hadde maks uflaks med øvelsene - i tillegg til at formen ikke var på topp denne dagen.

- Som du ser i episoden, var jeg var veldig sliten, og hadde ikke mye å gi. Den dagen var det øvelser som ikke passet meg som gammel og tung, sier han.

Blant kveldens øvelser ble deltakerne utfordret med løpstest, knebøy og hengeøvelse.

- Løpstesten hadde jeg knyttet høyest forventinger til, men den gikk ikke bra. Og med korte fingre i hengeøvelsen, var den nesten over før den hadde startet for min del, sier Rygel spøkefullt.

Ny motivasjon

STOR DANSEKARRIERE: Kim Rygel og kona Cecilie Brinck Rygel vant en rekke VM- og EM-medaljer i sportsdans på 90-tallet. Foto: Privat

Sammen med kona Cecilie Brinck Rygel, høstet han hele åtte VM-gull og åtte EM-gull, og endte til slutt med 32 medaljer til sammen i EM og VM-sammenheng i sportsdans på 90-tallet, og er med det blant Norges mestvinnende idrettsutøvere.

Siden paret la opp for snart 20 år siden (1996/1997), har ikke trening stått særlig høyt på agendaen, innrømmer Rygel. Det vil han forandre på nå.

- Du tror jo formen er like bra som før i tiden, så det har vært et spark i baken å få kjennskap til hvordan den egentlig ligger an. Fremover håper jeg å bli enda flinkere til å planlegge trening i en hektisk hverdag, men det er mye jobb og unger som skal følges opp. Fokuset mitt er å være der for gutta våre, sier tobarnsfaren.

ENERPAR: Kim Rygel og Cecilie Brinck Rygel 10. oktober 1991 etter å ha blitt verdensmestre i standarddans. Foto: SCANPIX

- Din kone Cecilie var deltaker i Mesternes Mester i 2009. Fikk du noen tips av henne før du selv takket ja til å delta i konkurransen?

- Nei, ikke tips. Men hun visste hva konseptet innebar, og fortalte om en fantastisk hyggelig og sammensveiset gjeng som kom tett innpå hverandre. Lovordene hennes stemte, forsikrer Rygel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder