IKKE AKKURAT NYHETSANKER: Else Kåss Furuseth tuller med at nyhetsankere blir tatt av skjermen hvis de stiller opp for Vi menn eller noe, mens hun får mer MER tid på TV dersom hun kler seg naken. Foto: NILS BJÅLAND

IKKE AKKURAT NYHETSANKER: Else Kåss Furuseth tuller med at nyhetsankere blir tatt av skjermen hvis de stiller opp for Vi menn eller noe, mens hun får mer MER tid på TV dersom hun kler seg naken. Foto: NILS BJÅLAND

Else Kåss Furuseth: - Jeg er en nerd på mange måter

Møt kandidatene som kan vinne VGs Publikumspris under Gullruten i Bergen 11. mai

Else Kåss Furuseth (32) er kjent for sine mange naken-stunt, men privat dusjer hun helst med badedrakten på i svømmehallen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Hvordan var din første TV-opptreden?

- Det var på «Manshow». Jeg jobbet i P3 i Trondheim, og sjefen min Steffan (Ludvigsen i Feelgood) ringte og lurte på om jeg kunne komme og være Mia Gundersen. Jeg sa at jeg ikke kunne snakke rogalandsdialekt, men skjønte fort at det ikke var poenget.

- For utenforstående, hva var poenget?

- Det får folk sjekke ut. Eller, jeg tror kanskje klippet er fjernet fra YouTube.

- Det var litt drøyt?

- Jeg måtte dusje etterpå, for å si det sånn, jeg hadde melis overalt. Men det fristet til gjentagelse.

Her kan du stemme på de 12 kandidatene til Publikumsprisen

- Hva er ditt TV-forbilde eller største TV-inspirasjon?

- Folk gjør narr av meg på jobben fordi jeg kun forholder meg til Get, og at jeg ikke ser på nok nytt fra Amerika. Jeg har litt varierende forbilder. Men en person som dukker opp ofte og som jeg alltid har vært glad i, er Linn Skåber.

- Hva er det sterkeste du har opplevd på TV?

- «Sex dager» på TV3. Denne uken har det vært et par fra Maura som avslutter hver setning med «pus», noe flere mennesker burde gjøre. Det gjør noe med stemningen. TV3 play er et hot tips til sterke TV-øyeblikk.

- Hva er din største TV-tabbe?

- Noen mener jo at når man sier noe feil, så er det en tabbe, jeg har en talefeil og stotrer i annenhver setning, så om det er sant, så har jeg en lang «blooper-reel». Logopeden i NRK sa at jeg aldri får jobb i nyhetene.

- Hva eller hvem har betydd mest for deg?

- Thomas Giertsen, Morten Ramm og pappa. Også Steffan, Finn og Andreas på jobben. Da jeg først begynte å jobbe, så kjente jeg bare to med skjult nummer: pappa og Thomas Giertsen. I starten håpet jeg at det var Thomas Giertsen som skulle gi meg en jobb når skjult nummer ringte, men så var det alltid pappa. Og nå håper jeg at det er pappa, men så er det alltid Thomas Giertsen som skal snakke jobb. Den største utfordringen for damer i humorbransjen er å få menn til å le, og alle disse ler både av og med meg. Og Sigrid Bonde Tusvik så klart, hun er like morsom både på jobb og fest.

- Hva er det som gjør at pappaen din har betydd mye?

- For eksempel: Da jeg jobbet i P3 og dekket Quartfestivalen og lagde klineskole med lytterne. Jeg rigget i stand en liten kø med folk som skulle lære meg å kline. Det ble så mange på rappen at fortannen min knakk. Da ringte pappa og lurte på hva jeg drev med og sa: «Må jeg komme og hente deg?». Da gjorde jeg ikke det igjen. Når du har bikket konfirmasjonsalderen vil du ikke bli hentet av foreldre.

- Hva tror du folk sier når de hører ELSE KÅSS FURUSETH?

- Hun som ler på TV'en, kanskje? Hva tror du?

- Mer «hun morsomme nakne», kanskje?

- Hehe, Sigrid (Bonde Tusvik) og jeg tuller mye med at nyhetsankerne på NRK blir tatt av skjermen én dag som straff for at de stiller opp i Vi Menn, mens jeg må kle meg naken for å komme mer på TV. For min del så er det sånn at det ikke oppleves som så farlig å være naken så lenge det føles morsomt, i miljøet vårt er det lav terskel på alle mulige områder. Og så er det jo sånn at kroppen kan være ganske komisk. Og noen kropper er mer egnet for komikk enn erotikk. På privaten føles det annerledes, jeg er en av de som dusjer med badedrakten på i garderoben på Tøyenbadet.

- Og hvordan er Else privat ellers?

- Jeg er selvsagt mye tynnere privat, for man blir jo tykkere på TV, apropos HD. Ellers opplever jeg mer på TV enn i privatlivet - der jeg egentlig er en nerd på mange måter. Jeg har en kopp der det står: «krepsen er hjemmekjær». Og det er sant, jeg er veldig hjemmekjær.

- Beskriv en helt vanlig dag i livet ditt.

- Jeg våkner på sofaen, fordi jeg sovnet foran TV3 og en dobbeltepisode av «Sex og singelliv». Så er jeg i Nydalen og jobber med ulike ting. Jeg er ikke særlig effektiv, jeg bruker dessverre jobben som kafé også. På kvelden har jeg kanskje forestilling, og jeg elsker å være backstage og smalltalke med scenemesterne Kjell og Ola. Blir ertet for at jeg liker aller best de dagene jeg går med trillekoffert og blomsterbukett - for da ser alle at jeg har vært på noe og fått blomster. Så er det rett tilbake på sofaen igjen.

- Hva er planene for 2013?

- Kanskje kjøpe leilighet med badekar.

- Hvorfor bør folk stemme på deg?

- Jeg har ikke nok penger til å betale folk for å stemme på meg, så folk må bare «ta en for laget». Jeg trenger all den hjelpen jeg kan få. Jeg har hverken mann eller barn, så denne prisen blir hovedpersonen i livet mitt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder