Spiller Billy Elliot i hele høst ** Drømmer om utenlandskarriere

TALENT: Kevin Haugan, unggutten som danser og spiller hovedrollen i Billy Elliot ble headhuntet til rollen FOTO:TERJE BRINGEDAL/VG Foto: ,

Stortalentet Kevin (12) headhuntet til «Billy Elliot»

Kevin Haugan(12) ble headhuntet til rollen som Billy Elliot. Mer enn 25 000 har allerede sikret seg billetter til forestillinge.

 • Borghild Maaland

Artikkelen er over fem år gammel

– Det blir tøft og mye jobbing, sier Kevin Haugan. – Lørdagene er det doble forestillinger, men jeg får hvile meg så godt jeg kan. Og de voksne rundt meg har fått beskjed om at jeg må passe på å spise nok mat, fortsetter den energiske 12-åringen.

Unggutten vet hva han går til. Siden han var treåring har han danset. Slik går det når man er arvelig belastet. Faren Freddy Haugan er eier av Bårdar-akademiet, vår største utklekningsanstalt for unge musikalstjerner. Moren Hilde er rektor på samme sted. Tvillingsøsteren Nanette er også med i «Billy Elliot». Alle som kjenner til fortellingen om Billy Elliot vet at han møter voldsom motstand for sin danselidenskap hos sin far og bror; barske karer preget av arbeidsløsheten i gruveindustrien i 70-tallets England.

– Billy har det ganske annerledes enn meg når det gjelder støtte hjemmefra. Faren og broren til Billy mener at gutter skal drive med boksing og fotball. I deres øyne var ballett noe homser drev med. Sånn er det jo ikke, og jeg tror at holdningen til at gutter tar danseutdannelse er nokså annerledes nå, sier Kevin.

Hans egne ambisjoner er klare. Kevin tar undervisning i sang og dans på Bårdar, og håper at han etter ungdomsskolen kan gå på Bårdars linje for musikk og drama. Etterpå vil han fortsette utdannelsen utenlands.

– Jeg vil være entertainer. Jeg vil være allsidig, danse, synge og være skuespiller, forsikrer Kevin.

«Billy Elliot» har premiere i kveld, og VG anmelder!

– Hva må du gjøre for å få det til?

– Jeg må i alle fall ikke slutte å trene! Må ikke tro at jeg er bra nok. Det gjelder å fortsette med undervisning i alle de tingene som gjør meg bedre. Det siste året har jeg forberedt meg veldig til å spille Billy Elliot. Jeg har trent mye, og merker at jeg har utviklet meg. Jeg er blitt sterkere, og holder ut litt mer enn jeg gjorde tidligere, understreker Kevin.

Folketeatret i Oslo er første sted utenfor Londons West End og Broadway som setter opp den populære musikalen-

Da produksjonsselskapet SceneKvelder skulle sette opp «Billy Elliot» var det Kevin Haugan de ønsket seg i den krevende rollen. Kevin er stolt av akkurat det. Tidligere har han vært med i musikalene «Pippi Langstrømpe» og «Oliver». Han kjenner flere av sine medspillere i «Billy Elliot».

Blant dem er Hilde Lyrån som spiller Billys dyktige og støttende danselærer Mrs. Wilkinson, og Lyråns sønn Halvor. Sistnevnte spilte med Kevin i «Oliver». Blant de øvrige medspillerne er Nils Ole Oftebro og Benjamin Helstad i rollen som far og bror.

Til daglig er Kevin elev ved Bekkelaget skole i Oslo. – Nå går det meste av tiden med til prøver, og etter hvert forestillinger. Men jeg får tid til andre ting også. Fotball for eksempel. Jeg spiller fotball på søndagene. Da treffer jeg kompiser og så får man god kondis i tillegg, mener Kevin.

– Hvordan vil du beskrive Billy Elliot?

– Han er en fyr som fort blir irritert, han angriper med en gang. Moren hans er død, og han savner henne veldig mye. Men det er fint at han ser henne for seg og at hun sier mange fine ting til ham. Det trenger han fordi han bor i en tøff familie, sier Kevin Haugan.

Les også

 1. «Skjønnheten og Udyret» på Christiania Teater i kveld: Imponerende og kald

  Etter først å ha vært disnysk animasjonsfilm og på Broadway, er «Skjønnheten og Udyret» på plass i Oslo.
 2. Teater: Stumfilmteater med brodd

  Fortellingen om Dr. Stockmann serveres som melodramatisk stumfilm; en resept full av humor signert Musikklab.
 3. Musikalen Hellemyrsfolket - storslagen, med svakheter

  BERGEN(VG) Det er noe storslagent og flott over musikalen «Hellemyrsfolket», til tross for svakheter.

Mer om

 1. Teateranmeldelse

Flere artikler

 1. Pluss content

  Kevin (17) fra «Snøfall»: – Det var på dans jeg fant venner

 2. Seriøs moro!: Teaterpremiere:  «Billy Elliot»

 3. Kevin Haugan – fra «Snøfall» til George Michael

 4. Tar teateret tilbake til Chateau Neuf – med jungelmusikal

 5. Teateranmeldelse «Flashdance»: Energisk flashdans

 6. Sjekk ut disse musketerene!: Sexy puddelrock på riddertokt

Fra andre aviser

 1. Spiller Billy med stor troverdighet

  Aftenposten
 2. Sterk og troverdig «Billy Elliot»

  Aftenposten
 3. 25 000 billetter solgt før Billy Elliot-premiere

  Aftenposten
 4. Mannlige ballettdansere slåss mot fordommer

  Aftenposten
 5. Det finnes en vei ut av mobbing

  Aftenposten
 6. «Jungelboken»: En for alle, og alle for en

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder